Flere landsdele rammes af heldagsregn

Udover udbredt regn, kan vi i dag forvente en del vind

(© dr)

Det spæde nye år har indtil videre været domineret af mildt og vådt vejr. Men der er håb for dem som drømmer om blå himmel og tørvejr.

Dog ikke i dag, hvor et kraftigt lavtryk passerer lige henover Danmark. Da vil det være blæsende og vådt det meste af dagen.

Nedbøren vil overvejende falde som regn, men de steder hvor temperaturen er lavest, kan den falde som slud eller tøsne. Det vil formentlig være i den vestlige del af Sjælland, på Fyn og i det nordlige Jylland.

Temperaturen befinder sig over frysepunktet i hele landet. Den sydvestlige del af Jylland befinder sig i det lune hjørne og her kommer temperaturen helt op på 6 til 8 grader. I resten af landet må man nøjes med 1 til 5 grader.

Vinden bliver jævn til hård, stedvis op til kuling fra sydøst. Senere vil vinden aftage og så bliver det kun en let til frisk vind, som blæser fra forskellige retninger.

Lidt sol til de sydlige egne

I løbet af eftermiddagen og aftenen, får enkelte landsdele en smule solstrejf. Befinder man sig i den sydvestlige del af Jylland vil man allerede ved middagstid kunne slå paraplyen ned for en stund. Senere på dagen vil dele af Fyn og Sjælland kunne nyde tørvejr og måske lidt sol.

Regnen kommer tilbage

Omkring Limfjorden vil der være regn eller slud hele dagen, og Nordjylland får heldagsregn. Efter en kortvarig pause fra regnen vil man igen få udbredt regn i Sønderjylland i løbet af eftermiddagen, og den vestlige del af Jylland vil rammes af udbredt regn eller slud i aften og nattetimerne.

I resten af Danmark kan der i enkelte byger i aften- og nattetimerne være indslag af slud og tøsne, og temperaturen er så lav, at der vil være risiko for glatte veje i størstedelen af landet.

I weekenden stopper regnen

Et højtryk vil allerede lørdag give pænt og tørt vejr til Nordjyderne. Men søndag får hele landet blå himmel og solskin. Til gengæld falder temperaturen markant. Flere steder med dagsfrost og nattemperaturer under 6 frostgrader.

Facebook
Twitter