Flot efterårsvejr byder på sol og 20 grader i weekenden

Det bliver endnu to dage med tørt og solrigt vejr.

Der bliver flot, klart vejr i weekenden, og flere steder vil nå op på 20 grader. Billedet her er fra Hirtshals. Foto: Birger Josephsen

Du har nærmest frit spil til at planlægge weekendens aktiviteter. Vejret giver nemlig frit spil til det meste udendørs, så længe det ikke kræver vind.

Det fortæller Morten Lynge, vejrvært ved DR Vejret.

- Vi vil generelt set opleve en my flere skyer på himlen end fredag. Men det fjerner ikke de flotte temperaturer, og termometret kommer op på små 20 grader. Det vil især føles behageligt, fordi vi næsten ingen vind får, siger han.

Højtryk presser stadig på

Og selv når vi er ovre weekenden vil der stadig være mulighed for at opleve et lunt efterår.

Det højtryk, der i denne uge gav dage med op mod 28 grader, holder nemlig ved.

Det betyder, at højtrykket også i den kommende uge vil forsøge at presse sig op fra det sydlige Europa. Og det ser ud til at lykkes de første dage i næste uge, siger Morten Lynge.

- Starten af ugen fortsætter med temperaturer oppe omkring 20 grader, og tirsdag kunne godt se rigtig god ud. Vi skal ikke langt ned i Tyskland for at få 25 grader, og med en vind fra den retning, kommer vi til at nyde godt af et lille varmepust, inden det kan blive mere køligt, forklarer han, og fortsætter dog med en lidt mere kølig melding:

- Højtrykket kan snart ikke mere, og lavtryk presser sig på fra nord og vest, og vi befinder os lige i grænselaget mellem det ustadige og det lune vejr. Især når vi når onsdag, hvor det vil give regnskyer fra vest. Prognoserne siger let regn, lyder det.

Natten mellem torsdag og fredag gav temperaturer under frysepunktet flere steder. Lidt flere skyer på himlen i weekenden vil dog holde os over frysepunktet de fleste steder. Foto: Claus Pedersen

Lun september giver tåge

Den forgangne uge har flere dage også budt på lav sigtbarhed på vejene. For selvom en skyfri himmel giver lune temperaturer i dagtimerne, så har den modsat effekt i nattetimerne, hvor al varmen forsvinder. Kombineret med næsten ingen vind er det de ideelle betingelser for dannelse af tåge.

Det vil også gentage sig weekenden, hvor man typisk vil opleve det i de indre dele af landet, siger Morten Lynge.

- Det vil præge morgentimerne og kan måske også blive hængende længere op ad formiddagen. Til gengæld kan det godt blive brudt lidt op af, at der kommer flere skyer på himlen. Derfor bliver det ikke helt så koldt, fordi de hjælper til at holde på varmen i nattetimerne. Men vi er nede omkring fem til syv grader, fortæller han.

Facebook
Twitter