Føles som -13 grader: Søndagens vejr bliver en bidende kold fornøjelse

Vinden tiltager en smule i løbet af dagen, men solen kigger også frem i eftermiddag.

Temperaturen føles som minus 13 grader denne søndag, hvor solen også kigger frem om eftermiddagen. Foto: Tomas Jensen/brugerbillede (Foto: Tomas Jensen © Tomas Jensen)

Hvis du bevæger dig udenfor denne søndag, så skal du være forberedt på, at det bliver en bidende kold fornøjelse over hele landet.

Temperaturen i dag, søndag, ligger omkring frysepunktet, men på grund af en frisk vind fra syd kommer det til føles meget koldere, fortæller Martin Lindberg, der er vagthavende hos DMI.

- Det kommer til at føles som minus 13 grader stort set hele dagen, men op af dagen tiltager vinden en smule, så det faktisk kommer til at føles endnu koldere, siger han.

Op af formiddagen ligger skyerne tungt på himlen, men nedbør bliver det ikke til.

Vejret klarer op fra syd, og det betyder, at store dele af det sydlige Danmark kan se frem til solstrejf om eftermiddagen.

- Så jeg vil da opfordre folk til at komme udenfor, når solen kigger frem. Men man skal klæde sig ordentligt på og finde læ, for det bliver en kold fornøjelse, siger Martin Lindberg.

Kigger man frem mod nattens vejr, så bliver det endnu koldere, da vinden tager til. Temperaturen falder til under frysepunktet, og derfor kan det komme til at føles som helt ned til minus 15 grader.

Læs også

  1. Kold søndag med kig til solen