For første gang i flere uger er der regn på vej

Denne uge giver marts' første regn. Især torsdag bliver våd.

Den kommende uge er der en del flere skyer på himlen, end vi har haft i marts. Her er det Sose Odde på Bornholm. Foto: Susanne Enehjelm

Man kan opsummere marts' vejr meget simpelt: Blå himmel, høj sol og rolige vindforhold. Faktisk har der ikke været andet på spil de seneste 17 dage.

Men denne uge begynder fronter i Nordsøen at presse sig på mod de danske kyster, og i dag kan vi for første gang få regn. Det kommer i første omgang til den jyske vestkyst, men det vil senere sprede sig ind over de centrale dele af Jylland.

En let omgang kalder Anders Brandt, vejrværtDR Vejret, det, som venter os senere.

- Området med regn breder sig i aften og i nat ind over landet fra vest, men det svækkes noget på sin vej, så det nok ikke bliver til mere end en millimeter eller to de steder, der falder mest. Der vil også være steder i den østlige del af landet, som slet ingen regn får, siger han.

Solrig marts

I marts har vi haft ualmindelig meget sol. I dag passerer vi 100 timer med solskin, og det skal ses i sammenligning med en normal for marts, der ligger på 130 timer.

Vi kan dog ikke kalde marts hel tør, for allerede på månedens anden dag blev det til en millimeters regn i nogle dele af Nordjylland. Og nu venter der altså igen regn.

- Et lavtryk nærmer sig på torsdag Danmark fra vest, og det giver gråvejr og i perioder regn, mens vinden frisker op fra syd, siger han.

Flere dage vil også have andet end den blå himmel, som marts ellers har gjort os vant til. Men torsdag kommer skyerne med vand ind over det meste af landet, og i prognoserne kan det give omkring syv millimeter.

Højtrykspræget vejr fortsætter

Selvom der kommer afbrydelser af det solrige forårsvejr, så byder denne uge generelt også på højere temperaturer, end vi ellers har haft. Det vil de fleste dage være i et niveau omkring 10 grader, og lokalt kan det blive et par gradere varmere.

Men til trods for ugens skyer og regn, så vil vi stadig befinde os i højtrykspræget vejr.

- Efter torsdagens regnvejr står den igen på højtryksvejr, og der er frem mod og hen over weekenden udsigt til mere sol og tørt forårsvejr – endda med temperaturer op til 12 grader, men fortsat med kolde nætter.