Forårsfornemmelser frem til nytår

Luft fra lunere himmelstrøg varmer os op til nytårsaften.

Esrum Å i gråvejr. (Foto: Tine Uffelmann)

Ifølge kalenderen er det koldt udenfor. Eller det burde det være, for vi er sidst i December. Men den ekstra trøje og de uldne sokker bliver hurtigt for varme, når du kommer udenfor, for vejret minder allermest om en dag i april.

Termometret viser plus syv - otte grader flere steder i dag, hvilket er mere end, hvad vi forventer en martsdag kan præstere. Og frem mod nytårsaften vil kviksølvet kun variere lidt ned og lidt op og lande på mellem seks og ni grader i dagtimerne. Nætterne er fortsat frostfri.

Men hvis du er i tvivl, om temperaturen svarer til årstiden, så kig for eksempel på disse mariehøns. De burde gå i dvale for vinteren, men det milde vejr forstyrrer deres normale adfærd.

Mariehøner plejer at krybe i ly for vinteren hvor en dvaletilstand sørger for, at den først bliver aktiv igen, når temperaturerne er tilpas gunstige for den nye sæson, skriver Erik Johansen til os. (Foto: Erik johansen)

Vinden henter varmen

Vinden kommer fra vest og nordvest, hvilket normalt ville hive kold luft ned til Danmark, men vinden kommer med et højtryk, som pumper luft fra den varme del af Atlanterhavet med op, og den når ikke at blive kølet så meget ned på rejsen over Nordsøen.

Først efter nytår ser prognoserne ud til at hente koldere vejr hjem til os.

Facebook
Twitter