Forrygende flot forårsvejr på vej

Glæd dig til nærmest sommerligt vejr i næste uge – svag vind og op til 20 graders varme

Solskin, rolig vind og høje temperaturer - det er opskriften på næste uges vejr. (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Du kan godt begynde at ryste havehynderne og gøre klar til at nyde eftermiddagskaffen på terrassen. For lige nu peger alle prognoser på, at det lune forårsvejr vender tilbage efter weekenden. Det betyder udsigt til dage med solrigt, tørt og ganske lunt forårsvejr. Allerede søndag kravler temperaturerne opad og når 15 op på grader.

Tør og lun luft til os

I løbet af søndag vil et stort højtryk etablere sig over den sydlige del af Skandinavien og gavmildt sende tør og lun luft til Danmark. Det giver os en række dage med nærmest sommerligt vejr, hvor temperaturen nogle steder kan komme op over 20 grader, og der vil samtidig kun være en let til jævn vind.

Regn fredag og lørdag

I den allernærmeste fremtid er der dog noget regn på programmet. Fredag vil især den sydlige og vestlige del af Jylland få regn, mens lørdag byder på løbende byger til det meste af landet. Temperaturen vil begge dage ligge på 13-14 grader som det højeste, og som det altid er tilfældet om foråret, bliver det køligere ved kyster med pålandsvind. Her kan man som regel trække mindst en håndfuld grader fra. Men skidt pyt med, når der er udsigt til masser af sol og varme snart.

Vi skal lige igennem et par regnfulde dage, så banker foråret for alvor på.
Facebook
Twitter