Snebygerne er tilbage - se her, hvor der kommer mere i dag

Der vil dagen igennem være snebyger over landet. Forvent dog ikke noget hvidt vinterlandskab.

Onsdag morgen var der sne flere steder, men stigende temperatur i løbet af dagen får sneen til at smelte. Foto: Nanna Kontni Prahm

Der var god grund til at lige at tjekke, om man nu havde set rigtigt i dagens vejrudsigt. Pludselig var de hvide snefnug nemlig tilbage, og det kommer de til at være de næste par dage.

- Det er en rende af kold luft fra nord, der trækker ned over Danmark, der giver os snebyger. De kan udvikle sig kraftigt, og det er dét, man har oplevet flere steder her til morgen, siger meteorolog ved DR Vejret Anders Brandt.

Den udbredte nattefrost er for alvor vendt retur i denne uge. Onsdag morgen så solopgangen i to graders frost sådan ud i Kliplev. Foto: Roland Olsen

Bygerne vil fortsætte over den sydvestlige del af landet resten af dagen, og de steder, de kraftigste byger passerer, vil temperaturen falde til omkring frysepunktet, og nedbøren vil falde som sne, der både kan give risiko for sneglatte veje og sne på fortove og græsplæner.

Nedbøren kommer i slutningen af en marts, der ellers har været ekstrem tør. Indtil videre er der kun faldet 2,8 millimeter på landsplan, og selv med dagens snebyger ser det ud til, at rekorden som tørreste marts, vi nogensinde har målt, stadig er realistisk at nå.

Forår

Sneen bliver dog ikke liggende længe. Uden for snebygerne vil martssolen sende temperaturen op omkring 5-6 graders varme.

- Det er kold luft, der strømmer ind fra øst og nordøst, der giver det helt vinterlige vejr, men selvom de næste dage bliver med lavere temperautrer, end vi ellers har haft i marts, er det kun i nattetimerne, vi for alvor når under frysepunktet, siger han.

Flere steder er udsigten onsdag formiddag farvet af snebygerne. Her er det ved Selling. Foto: Ole Hougaard

Mere sne på vej

Kigger man dagens prognoser for vejrudviklingen igennem, så har vi dog ikke haft de kraftigste byger endnu, siger Anders Brandt.

- I eftermiddag og aften kan der dannes et større område med byger over den vestlige del af Fyn og Syd- og Sønderjylland.

I følge prognoserne kan der lokalt komme omkring syv millimeter nedbør de steder i Jylland, hvor der falder mest sne og tøsne.

Dagens snevejr ser dog ud til at være den største omgang nedbør, vi får i denne omgang, siger Anders Brandt.

- De næste par dage kommer der flere byger, der kan være med sne eller tøsne.