Fra koldt og klart til lunt og vådt

Fra i morgen kommer der et omslag i vejret. Et omslag, der kræver regnslag.

Mågerne kæmpede mod vinden i eftermiddag ved Skagens kyst, hvor det blæste med kulingstyrke. Der kommer også godt gang i vinden i morgen. (Foto: Linda Mølgaard - Skagen)

Nå. Det kolde, klare vejr fortrød. I løbet af det næste døgn skal fronter passere landet - de medbringer regn, men også lunere luft. Så vi går altså fra klart og koldt vejr til vådt og lidt lunere vejr. En lille, meteorologisk u-vending kan man vel kalde det. Men det er slet ikke usædvanligt, at vi oplever en periode med kulde i november for så at blive ramt af lun luft igen for en periode i december.

Våd og blæsende nat

I løbet af i aften rykker regnvejret ind i Vestjylland og fortsætter sin vej mod øst, så stort set hele landet - med undtagelse af Bornholm - får nattenedbør. Temperaturene kommer til at ligge mellem frysepunktet og fem plusgrader. Jo længere væk fra vestkysten, man kommer, jo køligere bliver det, og jo større er sandsynligheden for, at nedbøren falder som slud. På Sjælland måske endda tøsne. Samtidig frisker vinden op og blæser med op til kulingstyrke ved kysterne.

Regn med regn på

I morgen tidlig og i morgen formiddag er fronten især centreret omkring Sjælland og Sydhavsøerne. Først på dagen stadig med risiko for slud, så vær opmærksom på det, hvis du bevæger dig ud i trafikken. De nyeste prognoser lover et lille ophold i regnvejret for jyderne i løbet af formiddagen, men det varer ikke længe, før et nyt regnvejr rykker ind i landet. Så alt i alt ser torsdag ud til at blive en sjasket omgang.

Go' vind

Samtidig ryger termometeret noget højere op, end vi har været vant til i den seneste tid. Det topper på otte grader ved den jyske vestkyst i løbet af eftermiddagen. Køligst bliver det for bornholmerne, der kun kan lune sig på to plusgrader i dagens løb. Vinden kommer fra sydlige retninger og bliver jævn til hård, ved kysterne op til kuling med kraftige vindstød.

Facebook
Twitter