Tema Stormen Gorm 31 artikler

Fra stormene Allan til Helga på to år

TIDSLINJE: 2013-2015: De danske storme fik første gang navn i oktober 2013. Her får du overblikket over de syv storme og deres kendetegn.

Stormen Gorm har søndag blæst over Danmark. Den har været hidsig og hurtigt løbende i cirka syv timer. Vi har allerede haft en storm i denne november, nemlig Freja i begyndelsen af måneden.

28. oktober 2013

Efterårsstormen i 2013 fik navnet Allan.

I dagene efter den 28. oktober valgte daværende energi- og klimaminister Martin Lidegaard at bede DMI om fremover at navngive danske storme. Ved samme lejlighed døbte han med hjælp fra Ekstrabladets læsere 28. oktober-stormen "Allan".

Stormen Gorm

Den 29. november ramte stormen Gorm Danmark. Den var hidsig og hurtig og skabte især problemer for trafikken. Læs om stormen her.

Se Tema

Allan var en hurtig storm, som ræsede hen over Danmark på cirka tre timer. Allan satte danmarksrekord med vindstød på over 54 meter per sekund.

5. december 2013

Torsdag den 5. december 2013 blev Danmark ramt af Bodil, en massiv storm, der endda kortvarigt svingede sig op til orkan i Vestjylland. Hun huserede i cirka 20 timer.

Stormen Bodil ramte Danmark og røg direkte ind i top-10 på den over 100 år lange, stormliste. Den skabte først og fremmest store problemer med stormflod, fordi vinden var vedholdende fra en helt forkert retning.

14. marts 2014

Stormen Carl varede omkring fire timer natten til 14. marts sidste år.

9.januar 2015

Dagmar huserede i tolv timer en kold fredag i januar.

10. januar 2015

Egon var den femte navngivne storm, som blæste ind over Danmark.

Hidsigproppen Egon blev også kaldt den lange lømmel, da stormen ramte Danmark.

Egon blev inden weekenden kaldt lillebror til fredagens storm Dagmar. Men allerede fredag viste det sig, at den lange lømmel Egon blev til storebror. Stormen huserede i 30 timer i modsætning til stormen Dagmar, som vi sagde farvel til efter 12 timer.

7. november 2015

Stormen Freja rev tagsten af, væltede stilladser og knækkede enkelte flagstænger i Nordjylland, Stormen Freja blev som ventet værst i den nordlige del af Jylland.

29. november 2015

Gorm hedder stormen, der søndag aften raser hen over Danmark fra vest til øst. DMI har allerede målt orkanstyrke på Gniben ved Sjællands Odde. DMI har målt 36 meter i sekundet og vindstød med 46 meter i sekundet. Stormen har toppet ved 22.30-tiden og der er nu storm i Øresund, men det blæser med kulingsstyrke i resten af Danmark. Det ser ud til, at Bornholm slipper for storm.

4. december 2015

Hurtige, hidsige Helga blæste ind over Nordjylland en formiddag den første fredag i december. DMI målte 34,5 meter i sekundet i vindstød ved Hirtshals, som er orkanstyrke. Middelvindene blev målt til 22 meter i sekundet.

I Hirtshals gik vinden desuden fra 11 meter i sekundet til fuld storm med 27 meter i sekundet på bare en time. På en time gik Helga altså fra frisk vind til fuld storm. Stormen huserede ind over Nordvestjylland fra tidlig morgen til frokost.

  • Print
  • Del artiklen: