Frankrig ramt af oversvømmelser

Floder er gået over deres bredder.

De to floder Le Aa og La Liane er gået over deres bredder, og det har haft konsekvenser for området Pas-de-Calais og dets beboere.

I den seneste uges tid er flere kraftige lavtryk fra Atlanterhavet trukket ind over Vesteuropa og videre op i Nordsøen. Det har giver meget regn i det nordlige Frankrig, hvor især departementet Pas-De-Calais er hårdt ramt.

Floderne Le Aa og La Liane er gået over deres bredder og har oversvømmet byerne, der ligger langs floderne. Myndighederne udsendte rød og orange alarm for områderne, men nu er vandstanden så småt ved at falde igen.

Nogle steder stod vandet godt 5 meter over normalt niveau og derfor bredte vandet sig langt ind i byerne.

Det er i dette nordlige område af Frankrig oversvømmelser er sket. (Foto: © DR vejret)

Store regnmængder

Oversvømmelserne sker som følge af usædvanlig meget regn den seneste tid. I Byen Boulogne, der ligger ud til Den Engelske Kanal er der faldet 120 mm regn i den seneste uge og det er syv gange så meget som på en gennemsnitlig novemberuge.

I sidste uge kom orkanen Ciaran også med voldsomme vindstød, der forårsagede store skader, så området er hårdt ramt af vejret for tiden.

Store konsekvenser

Det franske meteorologiske institut MeteoFrance betegner oversvømmelserne som historiske, og de har da også medført, at omkring 80 skoler og gymnasier er blevet lukket. Derudover er mange virksomheder lukket og flere veje er blevet blokeret af mudderskred.

Myndighederne siger, at beredskabet har 1.500 mand indsat i forbindelse med 600 indsatser. Syv mennesker er meldt såret.

Billedet her er fra byen Saint-Leonard, hvor redningsfolk hjælper borgere fra oversvømmede huse. (Foto: © Yoan Valat, Ritzau Scanpix)