Fredag: Skæv fordeling af regndråberne over landet

Ikke kun nedbør falder skævt over landet. Der er også stor spændvidde på temperaturerne.

Der er regn i den nordlige del af landet, skyerne dominerer i det meste af landet, men længst mod syd og øst får man sol varme. (Foto: DR-vejret grafik © (c) DR)

I morgen skal man pakke meget forskelligt, alt efter hvilken landsdel man befinder sig.

I den nordlige og centrale del af Jylland kan man se frem til en kølig og skyet dag, hvor man i løbet af dagen også vil få regn.

I Vendsyssel kan man måske få lidt morgensol og mest tørt vejr, men omkring middag vil den nordlige del af Midtjylland samt den nordlige del af Østjylland få en smule regn. I resten af landet bliver det mest tørt hele dagen.

I den sydlige del af landet bliver det både lunt, tørt og solen vil skinne fra en næsten skyfri himmel.

Der er rolige vindforhold i det meste af landet i morgen, hvor der kun blæser en let til frisk vind omkring vest.

Stort temperaturspænd på tværs af landet

Ser man på temperaturen i morgen henover middag, er det eneste fællestræk i de forskellige landsdele, at der kommer tocifrede varmegrader.

Men hvor man i Nordjylland kun lige akkurat kravler op på 10 grader, vil man på Lolland og Sønderjylland ligge lunt i svinget på knap 20 grader.

Måske vil termometret lokalt komme over 20 grader. De fleste danskere vil dog få temperaturer omkring 15 grader.

Her sukker den tørre jord efter regn

Der er ti trin på skalaen i tørkeindekset, og enkelte steder er man stadig i de øverste felter. Det gælder blandt andet solskinsøen Bornholm.

De fleste landsdele er ellers kommet ud af tørken og vil sikkert ikke have noget imod lidt tørvejr og nogle solskinsdage.

Men der er formentlig mange haveejere og landmænd, som krydser fingre for mere regn på den sydligste del af Sjælland, Møn, Falster, Lolland og Bornholm.

Her der stadig god grund til bekymrede miner. Især fordi der ikke er meget, som tyder på, at der er regn på vej til den del af Danmark i den nærmeste fremtid.

I de kommende 10 dage er det derfor højst sandsynligt, at flere områder udover Bornholm bevæger sig op i det røde felt på indekset, og de vil i så fald være i høj risiko for tørke.