Fredagsvejret rimer på skyer og solskin

Jo længere mod øst, du kommer i morgen, jo større er chancen for solskin.

Skyerne driver ind med vestenvinden i morgen, så det er jyderne, der står først i rækken til skydækket. (Foto: DR Grafik)

Så fik vi taget hul på det helt almindelige efterårsvejr. Altså på de dage, hvor termometeret ikke kommer op omkring de 20 grader, som vi ellers har været forvænt den forgangne uge. Dagen i morgen byder også på solskin, lidt flere skyer end i dag, og temperaturer omkring 12 grader. Men først skal vi lægge solen i seng.

En trekantet kile af skyer over det midtjyske. Ellers en klar og vindstille nat til resten af landet.

Klar og kølig nat

Omkring klokken 18.20 holder solen fyraften for i dag. Temperaturerne daler i takt med solen, og i nat kan vi komme helt ned på tre grader. Nede ved jorden kan det være endnu koldere, så det er ikke usandsynligt, at flere danskere står op til rim på græsset i morgen tidlig. Natten byder ellers på tørt og ret klart vejr og mulighed for lokal tåge. Mod vest er der flere skyer, som holder på varmen, så vestjyderne kan lune sig på temperaturer omkring 10 grader i nattetimerne.

Solrig formiddag

Først på dagen er der en del solskin til hele landet, men i løbet af formiddagen driver skyerne ind med vestenvinden og giver jyderne et drivende skydække at tumle med dagen igennem. Skyerne breder sig længere mod øst i løbet af eftermiddagen, men der er huller i skydækket, så solen skal nok titte ned ind i mellem. Generelt vil det være sådan, at jo længere mod øst, du kommer i morgen, jo færre skyer er der på himmelen.

En fin, mild efterårsdag

Termometeret vil ret konsekvent toppe omkring 11-12 grader som det højeste rundt om i Danmark i morgen. Samtidig vil vinden kun være svag-jævn, så der er alt i alt lagt op til endnu en fin, mild efterårsdag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk