Frem med paraplyen: 24 timers regn er på vej indover landet

Lavtrykket bevæger sig i første omgang over den østlige del af landet.

Store dele af landet kan se frem til at få masser af regn i det næste døgn. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Det næste døgns tid bliver vådt. Rigtig vådt.

Store dele af landet kommer fra i eftermiddag og 24 timer frem til at være dækket af grå himmel og regnvejr.

Et lavtryk er på vej indover landet fra Tyskland og Polen, og det breder sig i første omgang over den østlige del af Danmark, øerne og Lolland-Falster, oplyser DMI.

- Der er allerede lidt regn hist og her, men fra i eftermiddag omkring klokken 14 rammer det Falster, og fra klokken 17 ser det ud til at dække hele Sjælland og det meste af Fyn og øerne.

- Det bevæger sig kun meget langsomt mod nord, og regnen bliver derfor ved det meste af tirsdagen, før den begynder at fortage sig senere på dagen. Det forsvinder formentlig helt natten til onsdag, siger vagthavende hos vejrtjenesten Martin Lindberg.

Regnen kommer i aften også til den østlige del af Jylland, og DMI's risikovarsel gælder for Aarhus fra klokken 21.

En halv måneds nedbør

Det bliver ikke en voldsom regn, der falder som skybrud, men til gengæld er den vedholdende, så det kan ske, at vi nogle steder i landet får, hvad der svarer til en halv måneds regn, siger Martin Lindberg:

- Lavtrykket er lidt drilsk, så det er svært at sige, hvor meget vi eksakt skal forvente, men det kan blive mellem 20 og 50 millimeter. Nogle steder er der risiko for mere end 24 millimeter på seks timer, så i perioder bliver det relativt kraftigt.

- Men det er formentlig først i løbet af aftenen, at det begynder at tage til og blive kraftigt.

Mens store dele af Danmark kan se frem til at blive gennemblødt de næste mange timer, ser det ud til, at det sydvestlige og vestlige Jylland går næsten fri, fortæller Martin Lindberg.

Der kommer mere regn i løbet af ugen, da lavtryk rammer igen både onsdag og torsdag, og de forventes begge at bringe nedbør med sig.

Facebook
Twitter