Frem med sommertøjet: Op til 18 grader og høj sol lige om hjørnet

Du kan rolig pakke overtøjet væk de næste par dage. Men ikke for langt væk.

Hvis du føler dig inspireret til at finde badedyret frem tirsdag og onsdag, skal du dog lige være opmærksom på, at havvandet stadig er temmelig koldt og omkring fem grader mange steder. Så smid den oppustelige krokodille på græsplænen i stedet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Har du holdt weekend indendørs i ly for regn, blæst, gråvejr og coronamutationer, så kan du godt begynde at glæde dig. I hvert fald hvad vejrsituationen angår.

For der er godt, gedigent forårsvejr på vej i denne uge. Simpelthen.

- Jeg tror, man vil opleve, at folk smider tøjet. Altså ikke det hele, men overtøjet.

Så vovet er vurderingen fra DR's vejrvært og meteorolog Søren Vallentin Jacobsen.

- Efter en våd weekend kommer en mandag, som bliver en overgangsdag med mange skyer, men dog mærkbart lunere og med 10-13 grader.

- Men så sker der det tirsdag, at der går brud i skyerne og med sydvestenvind trækker forårsluften op over os. De højeste temperaturer lander på 15 til 17-18 grader, forklarer Søren Vallentin Jacobsen.

Det er især langs østvendte kyster, at der er chance for de lune forårstemperaturer.

Så har man netop udnyttet genåbning til at investere i en fræk sag af en kortærmet skjorte, så kan det godt være, at man bør lægge den frem allerede mandag aften, så man ikke glipper chancen for at fremture den tirsdag og onsdag.

Som alle gode ting i livet - forelskelser, ungdommelig ynde og en god tur i Jomfru Ane Gade - holder det nemlig ikke ved.

- Det er desværre lidt en stakket frist, fortæller meteorologen.

Halvkolde helligdage

Når vi når frem til helligdagene i slutningen af denne uge, kan man nemlig godt skyde en hvid påske-pind efter de 18 grader.

- Der kommer en koldfront fra nord, og den hakker et pænt stykke af maksimumteperaturerne. Temperaturerne falder nok ned til omkring 10 grader. Det forbliver solrigt, dog. Det blive ren kold, tør luft fra nord, og det holder i hvert fald skærtorsdag, langfredag og sikkert også lørdag, siger Søren Vallentin Jacobsen.

Så selvom det bliver koldere, er der stadig sol.

- 10 grader vil føles rart, trods alt. Men det virkeligt forårslune vejr vil vi formentlig kun mærke i et par dage, tirsdag og onsdag.

Og kigger man på hele april måned bliver det også op og ned med forårsvejret. Der er ifølge meteorologen ikke lige en periode i kikkerten, hvor vi kommer tilbage til 15-18 grader.

Så det er med at udnytte tirsdagsvejret - og husk solcreme.

- Hvis man er ude hele tirsdagen, fra morgen til aften, så skal man have solcreme på. Jeg skal i hvert fald, siger Søren Vallentin Jacobsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk