Frem med vanterne? Der kan være sne på vej den 1. december

Prognoserne tyder på glatte veje og frost på ruderne i starten af den første vintermåned.

Sidste år faldt vinterens første sne den 28. oktober (ARKIVFOTO). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Lige så vådt som september ringede efteråret ind, lige så koldt træder vi ind i vinteren den 1. december.

Når den nye årstid starter søndag, bliver det nemlig rigtig koldt, og lige nu viser prognosen, at det bliver isdøgn i Midtjylland.

Det forklarer DR's vejrvært Christian Cherry.

Den tropiske storm Sebastien sender et ekstra tropisk lavtryk ned over Danmark, som passerer i løbet af torsdagen. Herefter strømmer kold polarluft ned over landet, og derfor vil luften være kold og tør fredag.

- Allerede fredag aften vil vi begynde at opleve frost mange steder i landet, siger Christian Cherry.

Lørdag kommer solen til at skinne, men kulden holder ved. Henover natten ser det ud til at blive rigtig koldt for midtjyderne, der får det her isdøgn, mens resten af landet kommer til at få temperaturer mellem 1-3 grader.

- Det er ikke utænkeligt, at der i løbet af søndagen dukker nogle byger op, som kan være med vinterlig nedbør i form af slud, tøsne eller sne, siger vejrværten.

Sådan her ser vejrudsigten ud for søndag den 1. december lige nu. (Foto: Christian Cherry © dr)

Prognoserne er dog lidt langt fremme i tiden, og derfor er det med forbehold for, at det kan ændre sig i løbet af ugen, påpeger han.

På Bornholm er snechancerne noget mindre, da de får op mod 4-5 grader på grund af det varme havvand i Østersøen, der omringer øen.

December fortsætter med kulde og rim

Mandag morgen den 2. december skal vækkeuret formentlig sættes lidt tidligere. Her ser det ud til, at der både kommer til at være rim på ruderne og rimglatte veje.

Generelt ser starten af december ud til at blive kold, hvor der igen kan opstå byger med mulighed for sne, siger Christian Cherry.

Mens sneentusiasterne venter forhåbningsfuldt, så bliver det i vante novemberrammer. Først del af næste uge byder på mere regn, og særligt i Vest- og Nordjylland kan det blive en intens omgang fra sidst på onsdagen og natten til torsdag.

2019 er indehaver af rekorden for det vådeste efterår nogensinde, da Læsø torsdag fik tre millimeter regn, der slog rekorden fra efteråret i 1967.