Fremragende pinsevejr: Glæd dig til flot solskin de kommende dage

Ifølge de seneste prognoser holder det tørt til og med tirsdag.

Lørdag, søndag og mandag har et fællestræk med et tyndt lag af højtliggende cirrusskyer i løbet af dagtimerne. Det kan gøre solen en smule sløret ligesom her i Skagen. (Foto: Ole Sørensen)

Du har frit spil til at planlægge, hvad weekenden og pinsen skal gå med. Vejret bliver nemlig tørt, varmt og solrigt.

Og det bliver en stærk afslutning på måneden, siger

vejrvært
ved
DR
Louise Gade:

- Det bliver forrygende pinsevejr! Intet mindre! Tørvejr og solskin og med alle muligheder for grill, gåtur og et glas rosé udenfor. Vi får allerede en forsmag torsdag og fredag med solskin, tørvejr og op til 19-20 grader og det bliver kun bedre, fortæller hun.

Forklaringen ligger mod vest, uddyber hun: - Vi kan sende en kærlig tanke til det højtryk, som ligger over De Britiske Øer i øjeblikket. Det bevæger sig de kommende dage langsomt mod nordøst til det centrale Skandinavien og giver os et

stabilt
, tørt og lunt pinsevejr i Danmark.

Få skyer, fint kig til solen og temperaturer, der er kravlet op over 20 grader, vil kendetegne vejret de næste fem dage. Her er det udsigten fra Amager Strandpark. (Foto: Niels Rydahl Jensen)

Årets første sommerdag

- Højtrykket kommer til at give vejrudsigter, der bliver ensformige de næste seks dage. De største ændringer fra dag til dag bliver på temperaturen. Der ser nemlig ud til at stige fra 19 grader torsdag op til 22-23 grader omkring pinsen og helt op til 25 grader tirsdag.

Det kan dermed blive årets første sommerdag. Og på den vis slutter maj med manér, når man sammenligner med resten af månedens temperatur, forklarer Louise Gade:

- Lige nu er maj på den kølige side af gennemsnittet. Ifølge

prognoserne
havner vi omkring 10,1 grader i middeltemperatur. Det er hele 1,3 grader under den nye klimanormal (som først er officiel mandag). Det er ret usædvanligt for en maj måned, at vi kun har haft ganske få dage med over 20 graders varme. Og kun en enkelt dag har termometeret passeret 22 grader, siger hun.

Ifølge de seneste prognoser holder det tørt til og med tirsdag. I løbet og onsdag og torsdag vender det mere ustadige bygevejr retur, men det vil stadig være ret lunt.

Og det er dermed godt på vej til at blive en historisk kold maj, til trods for den gode afslutning, fortæller

vejrvært
Louise Gade:

- I de godt 145 år man har registreret temperaturen, er det kun sket fem gange, at en maj har haft en lavere maksimumtemperatur end i år. Men måneden er jo ikke slut endnu, og det ser som bekendt ud til, at det bliver en lun finale.

Facebook
Twitter