Frostklart vejr i vente

Der spares på varmegraderne, men solen er gavmild

Mange danskere vil få en del sol i dag. Dog ser det ud til, at Bornholmerne plages af skyer og vinterlig nedbør. (Foto: DR vejret © (c) DR)

Der er stadig en del skyer omkring Storebælt og Øresund i formiddagstimerne. Men det ser ud til, at skyerne fortrækker sig mod sydøst og grupperer sig omkring Østersøen. Det efterlader Danmark under en næsten skyfri himmel. Men den stadigt lavthængende sol vil ikke have nogen mærkbar effekt på temperaturen, som topper omkring et par varmegrader.

Frost efter solnedgang

Når solen går ned cirka klokken 16 og i løbet af aftenen, vil frosten begynde at brede sig til det meste af landet. Dog ikke til Fyn, Bornholm og de kystnære områder, hvor nålen på termometret holder sig lige over nul grader.

I nat vil frosten bide sig fast i alle landsdele og ende mellem 0 og -3 grader. Dog holder temperaturen sig helt oppe på 3 grader i Thy i den nordvestlige del af Jylland.

Vinden har X-factor

Vinden aftager i løbet af eftermiddagen - efter en noget blæsende dag med en mærkbar nordenvind. Vinden vil stadig være jævn til hård i løbet af dagtimerne, og det vil gøre, at den følte temperatur vil føles som tocifrede frostgrader på grund af kuldeindekset.

Temperaturen dykker samtidig med, at vinden for alvor aftager i løbet aftenen. Men det vil ikke føles koldere, da de rolige vindforhold gør, at den følte temperatur nærmer sig den reelle.

(Foto: DR Grafik © (c) DR)

Skyerne holder på varmen

Torsdag passerer en svag varmfront landet fra vest, og samtidig dækkes himlen af et skydække. De lavtliggende stratusskyer vil reflektere en del af varmen, hvilket medvirker til at holde temperaturen over frysepunktet. Fronten ser ud til at bruge det meste af torsdagen på at passere Danmark fra nordvest. Så i de centrale dele af Fyn og Sjælland skal man forvente, at frosten først slipper grebet i løbet af eftermiddagen.

På bagsiden af fronten venter en nat uden nattefrost. Faktisk vil temperaturen stige i løbet af natten til fredag og havne mellem 2 og 7 varmegrader.

Facebook
Twitter