Glæd dig! Så flot bliver pinsevejret

Pinsen begynder med lidt regn, men ellers er der udsigt til flotte, lune solskinsdage.

"Efter regn kommer solskin," lyder et ordsprog. Det ser i dén grad ud til at holde stik i pinsen.

Pinsen står for døren, og meget tyder på, at det bliver en flot én af slagsen i år.

I løbet af pinsen forstærkes et højtryk nemlig over Skandinavien, og det sikrer os stabilt, lunt vejr med masser af kig til pinsesolen.

Lidt dryp fredag

Den eneste meteorologiske sten i skoen er vejret fredag eftermiddag. Her er der nemlig udsigt til enkelte lokale byger til den centrale og sydlige del af landet. Temperaturerne vil trods det ligge omkring 20 grader, og mon ikke, der er et tørstigt staudebed eller to, der vil sætte pris på et skvæt regn.

Lun 2. pinsedag

Temperaturen kommer fredag op på 21 grader, og så går kurven ellers bare op ad og topper 2. pinsedag med 24 grader. Det er ikke utænkeligt, at vi den dag lokalt kan komme op på de magiske 25 grader og dermed indkassere årets niende sommerdag.

En del solskin

Sæt bare solbrillerne på næsen, for det er bestemt ikke det tunge skydække, vejrguderne ruller ud. Der er udsigt til en del sol. Færrest skyer kommer der på himlen søndag, mens lørdag og mandag har lidt flere skyer i prognosen, men solen vil stadig have fin lejlighed til at kigge ned i længere perioder. Vi har i hele pinsen en jævn vind fra østlige retninger.

Godmorgen til pinsesolen

Og nå ja, så mangler vi lige den dansende sol. Du skal være vaks på danseskoene, for at se pinsesolen danse i horisonten. Den står allerede op ved 5-tiden. Ifølge prognoserne vil der på det tidspunkt være omkring 13 grader de fleste steder i landet og ganske klart vejr - med andre ord rig mulighed for at hilse solen og de varme stråler velkommen.