Glohede julitemperaturer rammer Danmark: Flere steder kan termometret nærme sig 35 grader

Varmt vejr kommer til Danmark, og de næste par dage kan vi se frem til over 30 grader flere steder i landet. 

De næste par dage lover høj sol og temperaturer over 30 grader rundt i landet. Senere på ugen vender vi dog tilbage til dansk sommervejr, som vi kender det med 20 grader og vestenvind. Foto: Viggo Hjort Kohberg

Høje temperaturer strømmer lige nu fra Spanien og op gennem Europa. I morgen rammer de Danmark, og på onsdag kan det blive rekordvarmt for juli måned.

Her kan temperaturen komme op på 35 grader nogle steder i landet. Særligt skal midt- og vestjyderne være klar til at trække i sommertøjet.

Hvis vi kommer op på over 35 grader på onsdag, så skal vi mange år tilbage i vejrhistorien, siden det sidst er sket i juli måned, siger meteorolog ved DR Vejret Søren Jacobsen.

- Der findes kun tre eksempler på, at temperaturen har været over 35 grader i juli måned, og sidste gang var i 1948, hvor termometeret målte 35,1 grader.

Rekorden for juli måned var i 1941, hvor temperaturen målte 35,3 grader.

Høje temperaturer i hele Europa

Mange lande i Europa oplever ekstremt høje temperaturer lige nu, og i Danmark får vi kun et “svirp af halen,”, siger Søren Jacobsen.

- De ekstremt høje temperaturer bliver nemlig syd for grænsen, siger han.

- Men 35 grader i Danmark, det er altså ikke hverdagskost.

For selvom middeltemperaturen stiger i Europa på grund af den globale opvarmning, så er det vintermånederne, der trækker det store læs for temperaturstigningerne i Danmark, siger Søren Jacobsen.

- Middeltemperaturen stiger kun lidt juli og august, mens den i juni står næsten stille.

Det bliver da også en kort fornøjelse med de høje temperaturer i denne omgang, for allerede på torsdag kan vi sige goddag til vestenvinden igen og ca. 20 grader.

- Vi vender tilbage til dansk sommervejr, som vi kender det, siger Søren Jacobsen.