Godt nyt til de solhungrende: Sommertøjet skal på i dag

Det biliver en varm og solrig weekend. Temperaturen kan komme over 24 grader flere steder.

Hungrer du efter sol og sommer, så er der gode nyheder. Denne weekend bliver både varm og solrig.

Det er i skrivende stund kun på Bornholm, at prognoser mener, man kan løbe ind i en byge eller to i løbet af eftermiddagen.

I resten af landet holder det tørt.

Det er ikke alle, som kommer til at svede lige meget i dag.

På Bornholm må man nøjes med 18 til 20 grader. Så finder man formentlig flere, som søger mod skyggen på Sjælland og Fyn, hvor der lokalt kan aflæses over 23 grader på termometret i løbet af eftermiddagen.

Vinden aftager

I Jylland falder temperaturen, jo længere man bevæger sig mod vest. Kun 16 til 18 graders varme langs med vestkysten, hvor man inde i landet og mod øst får 19 til 22 grader.

Formiddagen byder fortsat på blæsevejr, med en jævn til frisk vind fra nordvest. Enkelte steder langs med vestvendte kyster, kan der til formiddag i perioder være hård vind.

Vinden taber pusten i løbet af eftermiddagen og vi lander på en svag til jævn vind omkring vest.

Svedig søndag

I aften er der fortsat sol, og i nat bliver det tørt og til dels klart vejr, bortset fra tågebanker - især i den sydvestlige del af landet.

Søndagen begynder med stedvis tåge, men når den letter i løbet af dagen, venter en solrig dag de fleste steder.

Der skrues op for temperaturen, så vi ender mellem 20 og 25 grader, dog bliver det køligere langs Vestkysten, og der kommer svag til jævn vind omkring vest.

Uanset om man befinder sig i haven, søger mod stranden eller på anden måde opholder sig udendørs denne weekend, er der noget man skal være opmærksom på.

I følge DMI kommer UV-indekset i weekenden og begyndelsen af næste uge op i nærheden af 7 Læs mere her.

Det er det højeste, vi opnår på vores breddegrader. Mindre end en halv time i solen vil uden beskyttelse medfører solskoldning til følge.

Så husk derfor solhat og solcreme, inden du bevæger dig ud i det gode vejr.

  • Print
  • Del artiklen: