Gør jer klar til flere strandture, is og lune nætter: Solskinsvejret fortsætter

Den næste måned står hovedsageligt på sol og varme, men der kan være torden og regn på vej.

Bente og Lars Larsen er på et kort visit i Svendborg og nyder godt af solen ved havnens strandområde. (Foto: Christina Nordvang Jensen)

På Svendborg Havn har turister og lokale placeret sig i strandstole i solen med et glas vin på siden. Og ved lystbådene gøres der klar til at sætte sejl og søge mod havet.

De aktiviteter kan de roligt fortsætte med de næste uger.

Ifølge DMI's seneste månedsprognose vil vejret stå på solskin og varme et godt stykke ind i juli.

Først omkring midten af juli viser de foreløbige prognoser, at der kan komme lidt mere ustadigt vejr.

I uge 28 og 29 vil der stadig være lunt vejr og solskinstimer, men fordi atlanterhavstrykket begynder at bevæge sig østpå mod Danmark, vil det gode sommervejr blive afbrudt af regn, blæst og skyer i kortere perioder. Derudover vil risikoen for kraftige tordenbyger og lummert vejr øges, oplyser DMI.

  • Anna og Ole Skærning sejler omkring to måneder om året. Denne gang er det blevet til et kort tur fra Marstal til Svendborg i sommersolen for at se deres barnebarn blive student. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • På havnen i Svendborg er der lavet en lille strand med sand og solstole. Det nyder Bente og Lars Larsen fra Næstved godt af. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Det er ikke dårligt at kunne holde frokostpause i solen. Det mener Mogens Jørgensen og Lasse Møller, der arbejder som elektrikere på Svendborg Havn. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Den lokale fiskerestaurant på Svendborg Havn får ekstra travlt, når solen bryder frem. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
1 / 4

Men indtil videre er det stadig solskin og varme temperaturer, der vil præge sommervejret.

Den melding er Bente og Lars Larsen glade for. De er slået et smut forbi Svendborg fra Næstved for at se en bekendt blive student.

- Vi er super tilfredse. Der er selvfølgelig nogle, der godt kunne bruge noget vand, men vi elsker altså solen, siger Bente.

Juni bliver den varmeste i 26 år

Selvom der har været en periode med lidt mere gråt vejr og lave temperaturer, så ender juni måned med at slå rekord.

Allerede inden måneden er slut, oplyser DMI, at juni ender med at blive den varmeste af slagsen i 26 år.

- Jeg forventer, at juni får et gennemsnit på 16,5 grader. Dermed er det den varmeste juni, DMI har målt, siden 1992 - året hvor Danmark for øvrigt blev europamester i fodbold, siger klimatolog Mikael Scharling.

Til sammenligning er den gennemsnitlige temperatur for juni normalt 14,3 grader.

DR Vejret har ramt Svendborg Havn på den fem uger lange tur langs Margueritruten. I morgen sender Vores Vejr fra Kerteminde og torsdag fra Bogense.

På kortet neden for kan du se, hvor DR Vejret rejser hen de næste fem uger. Du kan sende dine sommerbilleder til vejret@dr.dk eller 1212@dr.dk.

Facebook
Twitter