Gråvejr skiftes ud med vand og vind

Det kommende døgn vil der komme vand både oppe- og nedefra.

Dynen af skyer trækkes på her ved Annisse Nord Pibemølle. Regn er på vej. (Foto: Iben Sørensen)

Først vand, så vind, og så vand igen.

Både vand i form af regn og den mere uvelkomne salte af slagsen i form af forhøjet vandstand, vil påvirke dele af landet det kommende døgn.

Sidstnævnte ser dog ud til at komme i slipstrømmen af regnvejret, og vandstanden ser først ud til at stige i løbet af i morgen aften.

Vejret i dag vil først og fremmest være skyet, måske med enkelte kig til solen.

Temperaturen vil ligge lunt for årstiden på mellem fem og otte grader, og vinden vil først være svag til jævn fra vest og senere tiltage til en jævn til hård vindstyrke sidst på eftermiddagen.

Husk paraplyen

I eftermiddag passerer en koldfront med regnvejr fra vest, og resten af aftenen og natten vil den bevæge sig østover og vande hele Danmark.

Temperaturen i nat vil ligge mellem to og fem grader, og vinden vil tiltage og blæse en jævn vind til kuling fra sydvest, måske hård kuling ved vestkysten.

Når lavtrykket er passeret, vil kold og kraftig vind blæse først fra vest, hvor vandet blæses fra Skagerak ind i Kattegat, og siden fra nord, så nogle nordvendte kyster endnu engang vil opleve forhøjet vandstand.

De forhøjede vandstande forventes fra sent i morgen aften og onsdag formiddag ved kysterne i den sydvestlige del af Kattegat, i Storebælt, den nordlige del af Lolland, i Odense fjord, ved Issefjorden og Roskilde fjord.

Facebook
Twitter