Grøn koncert skudt i gang i fuld sol: 'Det bliver ikke bedre'

Første dag for Grøn Koncert er på Tiøren på Amager.

  • Karina Dahlin på 43 år og Jane Pedersen på 56 år er klar til en solrig dag til Grøn Koncert. De ser mest frem til at høre Joey Moe. "Han er jo fra Amager", siger Karina. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Stine på 23 år er til Grøn Koncert for andet år med sine venner. "Jeg glæder mig aller mest til Suspekt". (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Cisilia og Joey Moe skød Grøn Koncert i gang i fuld sol. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Nikoline og Lucas Volkensfeld er taget til koncert med deres to venner og datter på syv måneder. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Ulrik og Jan ser frem til kolde øl og Aqua. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Flere har taget deres børn under armen og på skuldrene til den første Grøn Koncert dag i år på Tiøren på Amager. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Det grønne filter er klar til de mange fotoglade besøgende. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Der bliver drukket godt med øl i varmen. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Lene har taget sine to børnebørn Nicholas og Lily med til Grøn Koncert. De bor normalt i London, men er på ferie hos mormor og skal ikke gå glip af deres idol Lukas Graham. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
1 / 9

En ølkande bliver båret mod en flok venner, der sender smil tilbage og står klar med ølkrusene.

Et par meter derfra har en familie på tre slået sig ned med datteren godt gemt under et lille telt i skyggen.

Ved et højbord har to mænd til gengæld valgt solen til.

- Det er jo dejligt med det her vejr. Og så er Grøn Koncert virkelig for alle. Der er plads til alle aldre og typer. Og så er det hyggeligt og sjovt at være her, siger Ulrik på 34 år, der er her med sin ven Jan.

De to købte spontant billet i går aftes og glæder sig især til at ryge tilbage til 1990'erne, når Aqua går på.

Sol på DMI og billetten blev købt

Det er 35. år i træk, at Grøn Koncert besøger otte danske byer. Første koncertdag er på Tiøren på Amager i København.

Sidste år trak Grøn Koncert omkring 143.000 gæster. I år regner arrangørerne med flere solgte billetter på grund af vejret. I dag er de 15.000 billetter blevet solgt.

Ølkanden hos flokken af unge er blevet skænket, og første tår er taget. De seks venner er til Grøn Koncert for andet år i træk.

- Vi har lavet det til en tradition nu. Det er et mega fedt koncept. Og i år skinner solen heldigvis. Sidste år styrtede det ned. Man fandt selvfølgelig det gode humør frem. Men i dag er det der bare fra starten. Det bliver ikke bedre, siger Stine Dorf på 23 år.

Seks venner og fadøl. Det er blevet en tradition at tage til Grøn Koncert.

På den tørre plæne har flere lagt sig til rette i store oppustelige puder eller den klassiske festivalstol. Familien Weber-Villumsen har valgt tæppet.

De bor normalt i Dubai, men holder sommerferie i Danmark. I år skulle deres to børn, Felix på 11 år og Flora på 8 år, opleve Grøn Koncert for første gang.

- Jeg husker det selv tydeligt fra min egen barndom, når jeg var afsted med mine forældre. Det er vigtigt at give mine børn en god musikoplevelse. Vi havde nok droppet det, hvis vejret var dårligt. Det havde slet ikke været det samme, siger moderen, Christina, på 40 år.

DR Vejrets rundtur langs Margueritruten er nået til Amager, hvor vi i aften sender 'Vores Vejr' fra Grøn Koncert på DR1 klokken 18.55.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk