Har du savnet sol og tocifrede varmegrader? Så bliver du glad for denne uge

Mere stabilt vejr betyder en tør uge med plads til sol.

Der er plads til solen den kommende uge. Men da vinden kommer med halv-kølig luft fra nord-nordøst, bliver det solen, der skal sørge for at varme os op. Foto: Liselotte Kahns

Foråret har i denne sæson fået alle nuancer frem af, hvor forskelligartet vejret kan være på denne årstid. Du behøver næppe at blive mindet om, at det sneede i søndags, og at vi har haft rigeligt med friske dage. Og knap så mange af de, hvor solen og temperaturen har kæmpet om at minde om en sommermåned.

Men denne uge bringer et gensyn med de tocifrede temperaturer, siger vejrvært Morten Lynge fra DR Vejret.

- Vi siger farvel til lavtryk, der rykker længere væk. Det betyder, det tynder ud i bygerne, og vi får et mere stabilt og tørt vejr i denne uge, fortæller han.

Sidst på ugen kommer vi højest op i forhold til temperatur. Lokalt kan det måske bliver 14-15 grader.

Og tørt betyder også plads til solen på himlen.

- Bonus er, at vi har et højtryk sydvest for os, der stille og roligt nærmer sig. Det holder lavtryk og fronter væk, og vinden lægger sig.

Plads til solen

Den kommende uge vil vi dog stadig med al tydelighed mærke, at april er en forårsmåned. Med en vind fra nord kommer temperaturen nemlig til at være påvirket af den kølige luft, der trækkes med.

- På grund af vinden fra nord og nordøstlige retning er det ikke så varmt, men der bliver som sagt god plads til sol, som så kommer til at varme os op i stedet, siger Morten Lynge.

Fredag og weekenden vil højtrykket placere sig vest for Danmark, hvilket giver god mulighed for stabilt vejr.

Og vi kommer pænt over det niveau, vi har haft de seneste dage.

- Det bliver ikke prangende, men sidst på ugen er vi omkring 10-13 grader. Måske kan vi med lidt held lokalt komme op på 14-15 grader. Træerne vokser ikke ind i himlen, så vi er ikke færdige med nattefrost. Den er ikke hård, men den er der på grund af klart vejr og nordlig strømning i vinden.

Ugens højdepunkt kan meget vel blive afslutningen på den, siger Morten Lynge om prognoserne.

- En weekend uden så meget vind, ingen lavtryk og fronter, så rigtig god plads til solskin, det kan kun blive godt, slutter han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk