Hedebølgen fortsætter i flere dage for de fleste

De næste dage giver mere ustadigt vejr

I det østlige Danmark vil der også de næste mange dage være god mulighed for en badetur i varmen. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Ritzau Scanpix)

Det er blevet det helt store comeback til sommeren, der siden torsdag i sidste uge har givet os temperaturer på minimum 28 grader og flere dage med over 30 grader.

Sådan ser det også ud på ugens første dag, hvor nogle prognoser lokalt forudser op til 32 grader.

Men mandag bliver der også tilføjet endnu et element til vejrprognosen. Der kan nemlig med stor sandsynlighed komme byger op over landet i løbet af eftermiddagen og aftenen, og de kan både være kraftige og have følgeskab af torden og måske hagl.

Det bliver sandsynligvis i den sydvestlige del af landet, de dukker op, men Bornholm og andre sydlige dele af landet kan også få visit af de heftige skyer.

(© Grafik: Anders Brandt)

Mere varme resten af ugen

I takt med at den vestlige del af landet får besøg af bygerne, har DMI også fjernet sin varsling om hedebølge i den del af landet.

I Vestjylland gælder den til mandag aften klokken 19, mens resten af landet altså stadig må indstille sig på at svede i 28 grader nogle dage endnu.

Det højtryk, der har sikret os det stabile vejr, bevæger sig nemlig langsomt mod øst, men det burde sikre lunt sommervejr til den største del af landet til og med torsdag.

Her har prognosen fortsat mellem 28-30 grader i store dele af landet. Først fredag kommer vi under definitionsgrænsen for hedebølge, da du må nøjes med at indtage isvaflen i maksimalt 27 graders varme.

Faktisk skal vi helt ind i weekenden, før temperaturen daler til et niveau, så der heller ikke er tale om en varmebølge.

Der kan sagtens være kø på badebroen resten af denne uge, da hede- og varmebølgen først for alvor slipper os sidst på ugen. Her er det ved Båring Vig på Fyn. Foto: John Arnholtz

Stadig meget tørt

Den lange periode med stabilt vejr har også betydet, at byger og fronter har været få.

Tørkeindekset i Danmark ligger mandag på 9,7, og hele landet er derved i høj risiko for tørke eller forøget risiko for tørke.

Og selvom byger mandag sagtens kan indeholde en del vand, så er der endnu lange udsigter til decideret regnvejr.

Der kommer dog flere byger forbi denne uge - både tirsdag, torsdag og fredag kan give os dryppende skyer.