Hent huen, vinteren vender tilbage

Det går ikke godt for foråret for tiden

Dette foto er godt nok en uges tid gammelt, men det illustrerer kulde og solskin. Det er hvad vi kan se frem til senere på ugen. (Foto: Claude David © DR brugerfoto)

Mandag var der cirka 10 varmegrader flere steder i Syd- og Sønderjylland og solen lyste blegt gennem skydækket. Det kunne måske tolkes som et tegn på forårets snarlige komme. Men nej, der er koldere luft på vej til Danmark.

Regn og skyer

Tirsdag vil det fortsat regne i den østlige del af landet, mens det holder tørt mod vest. Måske titter solen frem i Vestjylland om eftermiddagen. Vinden er gået i nord og det er kold luft, der siver ned over os. Til gengæld er luften mere tør, så der bliver nok ikke tåge igen. Mod øst vil det være diset fordi det regner.

Opklaring og koldere luft

Onsdag og torsdag ser vejret pænt ud, det vil sige tørt vejr og nogen sol. Onsdag svag vind med dagtemperaturer på 1 til 5 plusgrader. Torsdag noget mere vind fra øst og et par grader koldere. Nætterne bliver kolde med let frost de fleste steder.

Og så kommer vinteren

Fredag og lørdag bliver bidende kolde med frisk eller hård østenvind og dagtemperaturer tæt på frysepunktet, lørdag nok lidt under. Ordet Sibirien kommer nok op igen. Natten til lørdag og selve lørdag er luften blevet så kold, at der igen kan dannes snebyger over Østersøen. De vil falde på Bornholm, Møn og Lolland-Falster. Måske kan der også dannes snebyger i den kolde luft på vej over Kattegat. Disse byger vil så ramme Østjylland.

Det er alt for tidligt, at pakke vintertøjet væk selvom vi har passeret midten af marts.

Facebook
Twitter