Husk gummistøvler: Smukfest åbner med risikovarsel for skybrud

Resten af festugen ser også ud til at blive våd – med undtagelse af fredag.

I disse dage er op i mod 36.000 gæster samlet i bøgeskoven i Skanderborg for at feste og lytte til en masse musik.

Smukfest holder i år 40 års jubilæumsfest, og festen ser ud til at blive en våd en af slagsen – og her tænkes ikke kun på de mange våde varer, som indtages i løbet af festivaldagene.

I dag åbnede festivalen nemlig med en risikomelding om skybrud, der dækker det meste af landet. Men vejrprognosen varsler også om vådt vejr i Skanderborg resten af ugen med undtagelse af fredag, hvor der ser ud til at være et kort ophold i bygevejret:

- I dag er der allerede byger med ret kraftig regn og torden i Nordjylland fra Nordsøen, som godt kan gå ned og ramme Skanderborg med op til 15-20 millimeter, og hvis man er rigtig uheldig, kan der falde 15 millimeter inden for en halv time, og så er det, man har skybrud, siger DR's vejrvært Nina Maria Bendixen.

Passagen af byger vil dog gå meget hurtigt fra sydvest til nordøst, fortæller vejrværten.

- Så sandsynligheden for, at der lige kommer skybrud i Skanderborg er ret lille. Men at der kommer meget regn, er der ingen tvivl om, siger hun.

Lige nu ser det ud til, at Smukfest kommer til at få en hurtig, men intensiv byge omkring klokken 16 eller 17. Men så slutter regnen også for i dag:

- Den gode nyhed er, at når den her byge er ovre, så ser det ud til, at aftenen bliver både solrig og tør, siger Nina Maria Bendixen.

Våd uge med tørvejrsfredag

Tørvejret holder imidlertid ikke længe. For allerde torsdag kommer der byger, som ser ud til at blive mere spredte:

- Det betyder, at vi gennem hele torsdagen nok vil veksle mellem byger og tørvejr, siger Nina Maria Bendixen.

Til gengæld ser fredagen ud til at blive ret tør og pæn, fordi alle bygerne har bevæget sig øst på i løbet af natten.

Men glæden er kort. Allerede sent fredag aften eller natten til lørdag kommer der nemlig en front ind, som vil give regn og blæsevejr:

- Så man vågner op lørdag, hvor det er vådt. Og så vil lørdagen være meget præget af byger, der også kan indeholde hagl og torden, siger vejrværten og uddyber:

- Men fordi byger per definition er lokale, er det svært at sige, hvor meget der vil ramme i Skanderborg. Men generelt er Jylland bare et mere udsat område, fordi bygerne kommer fra vest. Men der kommer regn uanset hvad.

Her kan du se femdøgnsudsigten for Skanderborg:

Halvlange short og gummistøvler

Trods bygevejret ugen igennem kommer det ikke til at blive koldt, lyder det fra Nina Maria Bendixen:

- Skanderborg får mellem 19 og 24 grader i skyggen hele ugen igennem. Så du behøver ikke en stor sweater før om aftenen. Og det vil også være fint at gå rundt i halvlange shorts og uden jakke, for det stadig er lunt. Bare husk gummistøvlerne, siger hun.

Selvom Skanderborg bliver ramt af regnvejr, kan man stadig have en fest - specielt hvis man husker regnslag og gummistøvler, lyder det fra DR's vejrvært Nina Maria Bendixen. I 2017 hyggede gæsterne på Northside Festivalen i Aarhus sig trods voldsom sommerregn. ARKIVFOTO. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)
Facebook
Twitter