I dag var årets første sommerdag: Temperaturen toppede på Lolland

Næste uge byder på lunt vejr, men også en del nedbør, siger DR's vejrvært.

Kort med temperaturer fra i dag, hvor det flere steder meteorologisk set har været officielt sommer. (© dmi)

Her to dage inde i året første sommermåned, er sommeren officielt skudt i gang.

- Vi fik årets første meteorologiske sommerdag klokken 14.50 ved Langø på Lolland, siger DR's vejrvært Christian Cherry.

Og faktisk var det lidt overraskende, at det netop var her, termometeret målte 26,9 grader. Prognoserne havde forudsagt de højeste temperaturer i Sønderjylland, men her toppede man på Rømø med 25,3 grader.

Hvis du ikke helt kan genkende billedet af sol og sommer i dag, så er forklaringen, at der har været ret store forskelle rundt i landet. I Skagen er den laveste max temperatur blevet målt til 15,1 grader, og det betyder, at der er 11,8 graders forskel på det koldeste og varmeste sted i landet.

Sol i sigte - men også nedbør

I morgen fortsætter sommeren flere steder. Både på Lolland, Falster og Sjælland er der gode chancer for, at temperaturen svinger sig over 25 grader, mens Fyn og Jylland må nøjes med 23 grader som det højeste.

Et sted kommer dog i sandhed til at leve op til sit navn i morgen, nemlig solskinsøen Bornholm.

- Her kommer man i morgen til at få hen mod 27 grader eller højere nogle steder på øen, siger Christian Cherry.

På Bornholm kan det blive helt op omkring 27 grader, men også andre steder i landet byder på solstråler og varme. (© dmi)

Men selvom næste uge byder på temperaturer mellem 18 og 24 grader, så skal man formentlig hive gummistøvlerne på frem for sandalerne.

- Lavtryk sendes op over Nordsøen fra syd, og det vil give en del nedbør i løbet af ugen, hvilket vi trænger til, da tørkeindekset stadig mange stadig er meget højt, forklarer Christian Cherry.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk