I næste uge vinker vi farvel til efterårsvejret: 'Sommeren får et lille comeback'

Regn og blæst byttes ud med tørt og solrigt vejr i den kommende uge, siger DR's vejrvært.

Solen vender for alvor tilbage i næste uger. (Arkiv) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Hvis ikke man er vild med at hoppe i regnpytter og blive blæst bagover af stiv kuling, så har den seneste tids vejr ikke været prangende.

Det ser dog ud til at lysne i næste uge - bogstavelig talt.

Vi bytter nemlig et lavtryk ud med et varmere og mere tørt højtryk, siger Mikael Jarnvig, der er meteorolog og DR's vejrvært.

- Prognoserne siger, at der kommer et højtryk, der har tænkt sig at parkere vest for Skotland. Lavtrykket, der generet os hele sidste uge med blæst, byger og koldt vejr, er efterhånden trukket langt mod øst. Nu er det lunere og frem for alt tør luft, der blæser nedover os fra nordlig retning.

Det betyder, at vi kan forvente temperaturer på over 20 grader flere steder i landet, og der spiller solen en hovedrolle, siger Mikael Jarnvig.

- I december er det næsten ligegyldigt, om solen skinner. Der varmer den meget lidt. Men i slutningen af august har den stadig betydelig indflydelse.

- Sommeren får et lille comeback.

I Selling mellem Aarhus og Randers har de taget forskud på det flotte sensommervejr. (Foto: undefined © PRIVATFOTO)

Efterårsvejr i august

Hvis du synes, at den sidste uges vejr mest af alt har mindet om efterårsvejr, så tager du faktisk ikke helt fejl, forklarer vejrværten.

- Med dagtemperaturer nede omkring 13-14 grader, styrtregn og blæst så hører det statistisk til omkring 1. oktober. Så det kan man sagtens kalde efteråsvejr.

Selvom temperaturerne altså får et ordenligt nøk opad, så er det ikke helt nok til at kalde det for en sommerdag.

- For at vi kan kalde det en metereologisk sommerdag, så skal det være over 25 grader et sted i landet, og der når vi ikke op. Men det ser ud til, at vi godt kan komme op på 23 grader.

Opklaringen kommer fra nord, så i de sydlige egne kan der godt gå en dag eller to, før solen for alvor får fat. Varmest bliver det væk fra kysternne, mens Bornholm ikke helt får lige så meget glæde af højttrykket.

Facebook
Twitter