Ingen smat i år: Tinderbox og Roskilde Festival får sol og varme

Efter år med gråvejr og byger vender solen tilbage på to af årets musikfestivaler.

I videoen kan du se droneoptagelser af Tinderbox, der er filmet inden festivalen åbnede.

I dag åbner Tinderbox i Odense op for tre dages musikfestival, og de første mennesker begynder at lægge sig i kø til Roskilde Festival på lørdag.

Og festivalgængerne kan roligt tage shorts, kjoler og sandaler på.

- Vejret bliver præget af en funklende stor gul sol. Temperaturerne kommer til at ligge på 23 til 28 grader. Så det ser rigtig sommerligt ud det næste stykke tid, siger vejrvært i DR Anja Fonseca.

Vejrudsigten den næste halvanden uge står hverken på regn eller særlig koldt vejr i Roskilde eller Odense. Dog kan det om natten være godt at få en ekstra trøje på, da temperaturerne bevæger sig ned på mellem 8 og 13 grader, oplyser DMI.

"Endelig passer det"

Sidste år så festivalvejret noget anderledes ud. Der var primært gråvejr, regn og vind, hvilket gjorde oplevelsen lidt anderledes.

Det mener Sebastian Lange på 21 år. Han skal på Tinderbox med sin ven for tredje år i træk, og for de to er vejret noget af det vigtigste.

- Sidste år regnede det lidt og var gråt, men nu passer det endelig perfekt med festivalen. Det betyder alt.

- Det er nærmest en drøm, tilføjer Khalid og griner.

- Og det kan ikke blive for varmt. Så drikker man bare en ekstra øl, siger Sebastian.

Sebastian og Khalid på 21 år skal på Tinderbox. Hvis vejret stod på skybrud og gråvejr ville der ikke være meget ved det, mener de. (Foto: Christina Nordvang Jensen)

Sjovere når solen skinner

Også Anne Koch-Christensen på 41 år har glædet sig ekstra meget til Tinderbox i år, efter hun har set vejrudsigten.

- Jeg har lige købt en nederdel, og den kan det hele. Den er luftig og perfekt til sol og varme. Det bliver sjovere, når solen skinner. Der kommer en helt anden stemning, fordi folk er gladere, siger hun.

Anne Koch-Christensen arbejder til dagligt som lærer og glæder sig til tre dages festival i solen. (Foto: Christina Nordvang Jensen)

Hun skal af sted sammen med en veninde, og det er en tradition, de begyndte med for tre år siden.

- Vi skal bare have det sjovt og møde gamle venner og nye mennesker.

Kan det blive for varmt?

- Nej. Og hvis det er, kan man søge i skygge i Tusindårsskoven. Det er en klar redning, siger hun og referer til, at Tinderbox bliver holdt i skoven i det vestlige Odense.

Tinderbox kører fra torsdag til lørdag i denne uge og huser omkring 45.000 mennesker. Roskilde Festival varer fra lørdag og en uge frem. Selve musikdagene begynder onsdag den 4. juli.