Intet nyt under skyen

I de kommende dage bliver det skyerne, der fylder mest i vejret

Det er ved at være sidste chance hvis man vil nyde efterårsfarverne i skovene. Dette foto er fra Hørby plantage den 7. november. (Foto: NIELS MARIUS ANDERSEN © DR brugerfoto)

På denne årstid skal man ikke have store forventninger til vejrets dejlighed. De færreste mennesker synes, at skyer, regn og tåge er dejligt. Men statistikken (november i årene 2006 til 2015) siger 21 nedbørdage og dagtemperaturer på cirka 8 grader. Så er niveauet lagt.

Fredag

Der vil være tåget nogle steder først på dagen, og mod sydvest kan der komme lidt sol. Ellers står den på skyer og ingen regn. Om eftermiddagen kommer der let regn flere steder, nok fortrinsvis vest for Storebælt. Der kan komme sprækker i skydækket hist og her, men skyerne vil dominere det meste af landet. Temperaturerne vil ligge tæt på de 10 grader og vinden vil langsomt tiltage fra sydøst.

Lørdag og søndag

Lørdag begynder pænt, men i løbet af dagen kommer der regn i Jylland og på Fyn. Længere østpå holder det fortsat tørt. Frisk sydøstlig vind og igen cirka 10 grader. Natten til søndag ligger regnen fortsat i den vestlige del af landet, men prøver at komme til Sjælland i løbet af søndagen. Det er dog ikke kraftig regn. Jævn sydøstlig vind og 10 til 12 grader.

Chancen er der

Det lyder måske som verdens kedeligste weekend, men ved at følge med i vejret (f.eks. på radaren på dmi.dk), kan man sagtens finde gode tørre perioder, der egner sig til en frisk tur i den trods alt milde efterårsluft. Ellers må man jo bare klæde sig på efter vejret og glæde sig over at man er meget frisk.

Facebook
Twitter