Ismanden gnider sig i hænderne: Påsken byder på masser af sol

De kommende dage bliver lidt koldere end i dag, men solen forsvinder ikke.

På havnen i Gilleleje glæder Kanalkioskens ejer sig over solen. Arkivfoto.

Har man set frem til en påskeferie med gåture i solen eller måske en lille udendørs og coronavenlig påskefrokost, så er der godt nyt.

For de kommende dage byder nemlig på sol. Masser af sol.

- Der er rigtig gode solchancer, og det kommer til at holde tørt, siger DR's vejrvært Mikael Jarnvig.

Det er også godt nyt for iskiosker landet over, der kan se frem til ishungrende kunder i solen.

En af dem er Lars Juul Andersen, der har Kanalkiosken på havnen i Gilleleje.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Vi kan allerede se nu, at det vælter med mennesker på havnen.

- Alle trænger til at komme lidt ud for tiden, og så er en is i solen jo ikke det værste, griner han.

De høje temperaturer fra i dag og i går skal man dog kigge langt efter. For selvom vejret bliver flot, daler temperaturen, så vi i stedet får op til 10 - måske 12 - grader, hvis vi er heldige.

- Man skal altså ikke helt sælge sin jakke endnu, for det bliver køligere igen, og vi kan endda få frost om natten, siger DR's vejrvært Mikael Jarnvig.

Nyd det, mens det varer

Det flotte og varme vejr bliver i nat afløst af en koldfront, der kan give noget regn. Når den er væk i morgen midt på dagen, klarer det op igen.

- Så bliver det rigtig flot vejr igen, men det er koldere, for fra i morgen kommer luften fra nord, siger Mikael Jarnvig.

Solen kommer til at være en daglig følgesvend til og med søndag. Hvordan mandagen bliver er ifølge vejrværten lidt mere usikkert.

- Lige nu ser det ud til, at der kan komme lidt regn. Så står man og skal planlægge skovtur, skal man nok vælge søndag i stedet for mandag, siger han.

På havnen i Gilleleje ser Kanalkioskens indehaver, Lars Juul Andersen, frem til for alvor at få skudt foråret i gang her i påsken.

- Påsken er fed for os. Det er jo nu, sommerhussæsonen starter her oppe. Så at starte den med det her flotte vejr er helt perfekt, siger han.

Og det er da også bare med at komme ud og få nydt solen her i påsken. For allerede i næste uge skal vi igen til at vænne os til en sjasket omgang.

- Det bliver køligt og ustabilt. Efter påskedagene får vi i hvert fald en uges tid med regn hver eller hver anden dag, siger vejrvært Mikael Jarnvig.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk