Italien: Så vildt er uvejret

Satellitbilleder oppe fra viser, hvor meget af Italien, som er dækket af uvejr.

(Foto: DR Vejret © DR Vejret)

En kraftig tornado i Syditalien. Skypumper i Toscana. En meter sne i De Italienske Alper. Oversvømmelser i Pisa og Firenze.

Italien er onsdag ramt af et massivt uvejr fra nord til syd. Et dybt lavtryk ud for kysten ved Toscana og Ligurien har skabt en situation, hvor vejret viser tænder. Fra Midtitalien og helt ned til den italienske "støvlespids" er der flere steder faldet 100 mm regn, og der er lokale meldinger om endnu mere. De italienske meteorologer forventer, at der kan falde op til 200 mm regn. Altså den akkumulerede mængde nedbør.

Regnen har skabt massive oversvømmelser i floder. Især Toscana er ramt, hvor folk må kæmpe sig igennem vandmasserne, og trafikken er sat i stå mange steder. Ikke nok med det, så er har kraftige vinde flere steder revet træer op ad jorden. Langs kysten ved Toscana er der observeret skypumper, og i Puglien har en tornado raseret.

Store snefald i Alperne og Appenninerne

Mod nord falder de store mængder nedbør som sne. Bjergkæden Appenninerne, som begynder tæt ved byen Genova i Ligurien, har fået snefald over 1200 meter, hvor frostgrænsen går. i Alperne går frostgrænsen højere. Således falder der sne over 1700 og 1800 meter i den vestlige del af Alperne, mens man i Dolomitterne og mod Østrig får sne over 1500 meter.

Facebook
Twitter