Januar er begyndt særdeles vådt, og mere vand venter

De første fem dage har givet os to tredjedele af en normal januars regn.

  • Indtil videre har januar givet os vand alle dage, mest faldt der 4. januar, hvor billedet her er taget i Faaborg. Foto: Jørn Ungstrup
  • Prognosen for fredag formiddag klokken 10.00 viser, at stort set hele landet ligger begravet i regn. Fronten når til Bornholm i løbet af eftermiddagen.
1 / 2

En paraply eller en vandtæt jakke har været et godt valg i årets første måned indtil videre. Alene på de første fem dage har vi nemlig allerede fået knap 40 millimeter vand. Til sammenligning giver januar normalt 65,3 millimeter nedbør fordelt på månedens 31 dage.

Og mere vand venter inden årets første uge er omme, fortæller vejrvært fra DR Vejret Louise Gade.

- Fra midnat bevæger en ny front sig ind over landet fra vest, og den kommer til at give os en våd start på fredagen. Det vil regne den første halvdel af dagen, siger hun.

I løbet af eftermiddagen er fronten rykket så langt mod øst, at det kun vil være de yderste dele af Sjælland og Bornholm, der stadig får regndråberne at mærke.

Og på det tidspunkt er der tilføjet en del vand til månedens samlede mængde nedbør. Prognoserne har omtrent 15 millimeter yderligere til os på landsplan.

Fredag giver vand, næppe sne

Tidligere på ugen sendte DMI et varsel ud om risiko fredag på grund af en mulig snestorm, og selvom der afgjort kommer nedbør, så vil temperaturen de fleste steder i landet være så høj, at det vil falde som regn, ikke sne. Undtagelsen kan dog være i Nordjylland, fortæller Louise Gade.

- Mens vi i resten af landet har udbredt regn, så kan det være, at der i de nordlige egne vil være slud eller tøsne. Temperaturen vil være omkring bare et par graders varme, mens resten af landet kan få op til 7-8 grader, siger hun.

Også weekenden byder på flere mørke skyer med vand. Det bliver dog i mere behersket omfang end ugens hverdage har budt på.

- Både lørdag og søndag får vi perioder med regn, men umiddelbart har prognoserne ikke mere end et par millimeter per dag, men søndag ender dog nok op med at give mest vand, siger vejrvært Louise Gade.

Den kommende uge er der også mere vand i vente. Ugen ser dog ud til at starte med byger mandag og tirsdag, mens der senere kan komme dage med mere udbredt regn.