Juli måned ser ud til at blive en anelse til den kølige side

Prognoserne for juli måned er meget usikre, men vi kommer ikke til at opleve hedebølger eller meget høje temperaturer i juli.

Intet i prognoserne peger på, at vi kommer til at få en decideret varm juli måned, fortæller DR's Søren Jacobsen, (Foto: Diana Bengtsen © DR vejret)

Hvis juli måneds vejrprognoser står til troende, så kan vi forvente skift mellem mange forskellige vejrtyper: alt lige fra roligt vejr med solskin til lummervarme, regn og torden.

Men prognoserne er meget usikre, fortæller Søren Jacobsen, DR's vejrvært.

- Vi er relativt sikre på vejrprognosen for uge 28 (8.-14. juli, red.), men når vi kommer til uge 29 og 30, så er usikkerheden noget højere, siger han.

Usikkerheden skyldes, at Danmark er et meget lille landområde i forhold til vejrsystemernes størrelse.

- Derfor er det problematisk at sige, hvilket vejrscenarie, der kommer til at udspille sig i de to uger, siger Søren Jacobsen.

Næste uge, uge 28, ser dog med rimelig sikkerhed ud til at blive noget bedre end denne uge med 20-22 grader og uden så meget vind:

- I den kommende uge starter vi, hvor vi slipper i denne. Det vil sige, mandag stadig vil være blæsende og ikke speciel varm. Men når vi kommer lidt ind i ugen – især onsdag, torsdag og fredag – så ser det ud til, at vinden forsvinder, og det bliver lidt varmere. Jeg tror også, der bliver plads til solskin. Flere vil måske få en fornemmelse af, at sommeren vender lidt tilbage, siger Søren Jacobsen.

Usikkerhed i prognoser

DR's vejrvært forklarer, at vejret kommer til at afhænge af, hvor den lavtryksbane, vi lige nu har liggende syd for os, bevæger sig hen i løbet af juli måned.

- Bliver lavtryksbanen syd for os, så får vi situationer med kortvarig pust af varme og østenvind. Men rykker lavtryksbanen bare 200 kilometer nord og dermed tættere på os, så får vi et mere ustadigt vejr med forbigående regn.

Trods usikkerhederne er der dog intet i prognoserne, der peger på, at vi kommer til at få en decideret varm juli måned, fortæller Søren Jacobsen:

- Vi kommer ikke ind i den her varme kontinentale sommerluft. Den bliver nede omkring Sydeuropa. Så forventningen er, at temperaturen i juli bliver gennemsnitlig eller en anelse til den kølige side, selvom uge 28 altså ser ud til at blive pæn, slutter han.

Facebook
Twitter
Emner: