Juni var den tiende koldeste nogensinde målt

Den danske sommer er lunefuld, og juni måned beviste netop det med lave temperaturer, vind og vand.

Sankt Hans-bålene blev våde, studenterne og valgplakaterne ligeså, og alle blev blæst godt og grundigt igennem af en frisk og kold vestenvind.

Juni måned 2015 vil ikke blive husket for sol og sommer. Gennemsnitstemperaturen landede på blot 12,7 grader, hvilket er næsten to grader grader under "dekadenormalen", som er gennemsnitstemperaturen målt gennem de sidste 10 år.

Dermed er juni 2015 den 10. koldeste juni, DMI nogensinde har registreret, siden de begyndte at måle landsdækkende temperaturer i 1874.

26 grader blev det højeste juni kunne mønstre i år, og den temperatur blev målt d. 13. juni og tæller således juni måneds eneste sommerdag, som meteorologisk set skal være en dag med over 25 grader. (Foto: © Kristian Ravnholt, Brugerfoto)

Juni kan være meget værre

Nok har juni måned i år været en kold og blæsende fornøjelse, men de fleste har nok lykkeligt glemt, at juni 2012 var meget værre.

For tre år siden landede juni måned nemlig på samme gennemsnitstemperatur som i år, men havde til gengæld langt færre solskinstimer og mere regnvejr. Endnu værre var juni i 1987 med en gennemsnitstemperatur på 11, 6, det viser tal fra DMI.