Kan du lide efterårsvejr? Så bliver de næste dage gode

Der venter en typisk omgang november-vejr i weekenden.

Du kan møde mange af efterårsfarverne i disse uger, som her på Nordals. Det kræver dog lidt planlægning, hvis du skal opleve farvepaletten på himlen være andet end grå. Foto: John Perry

Mangler du en aktivitet i weekenden?

Her er kommer et par forslag; Du kan sætte vinterdæk på bilen, sætte havemøblerne ind i skuret og hente den lune del af garderoben frem, gemme jakker uden fór væk. Eller savne sol og tørvejr.

Weekendens vejr bliver nemlig inklusiv alle de elementer, der gør november til den køligste efterårsmåned, vi har. Kraftig blæst fra nord, regn og nattetemperaturer tæt på frysepunktet.

Det fortæller meteorolog fra DR Vejret Mikael Jarnvig.

- Det er typisk efterår. Selvom det er lunt, så er det jo halv-koldt, og den kommende uge kommer vi under frysepunktet, siger han.

Der er dog flere nuancer i vejrudsigten for de næste fem dage, forklarer han.

- Det veksler meget. Weekenden giver os regn lørdag, hvor det også vil være overskyet. Først mod nordvest og senere i hele landet, så det breder sig. Søndag bliver ret blæsende og med byger og lidt sol, forklarer han.

Selvom temperaturen stædigt holder ved omkring 10 grader, så bliver der flere indslag med regn, byger og kraftig blæst de kommende dage.

Pæn mandag og kolde morgener

Ovenpå en weekend, der kan give omkring 20 millimeter regn samlet set, starter vi næste uge koldt.

Mandag morgen ser nattetemperaturen ud til at ligge lige over frysepunktet, og lokalt kan den sagtens ramme nul grader.

Men efter en morgen med rim i græsset, ser det fornuftigt ud, siger Mikael Jarnvig.

- Mandag bliver nok en af de pæneste dage i den nærmeste fremtid. Den bliver stort set tør, og der er gode solchancer, siger han.

Dog varer det solrige udsigt ikke ved. Flere elementer er i spil tirsdag, siger Mikael Jarnvig.

- Allerede tirsdag er den gal igen. Der er gode solchancer mod øst, men ellers er historien tirsdag, at skyer og regn kommer ind vest fra. Så det er bedst at bo på Bornholm og værst at bo i Thy, hvis man kan lide sol, siger han om den dag, der mange steder kommer til at starte med minusgrader.

Temperaturen holder sig omtrent 10 grader de kommende dag, og enkelte dage kan det blive "varmt", siger Mikael Jarnvig.

- Og når det er varmt, så er det altså 12 grader, siger han med at smil.