Kølig luft strømmer ind over landet

Vinden holder den følte temperatur under 10 grader.

Vinden tiltager i løbet af dagen og bliver let til frisk fra sydvest. Ved især vestvendte kyster stedvis kommer vi helt op til hård vind.

Samtidig er der også nogle kraftige vindstød i eftermiddag og aften. Især langs den jyske vestkyst, hvor vindstødene kommer tæt på kulingstyrke.

Vinden skubber varmen væk

Det er køligt i store dele af vesteuropa lige nu. Vi skal langt mod syd for at finde udbredte områder med temperaturer over 25 grader. Lavtrykket, som lørdag ligger mellem Shetlandsøerne og den norske vestkyst, sender kold luft ned fra Nordatlanten, som påvirker temperaturen helt ned i den sydlige del af Frankrig.

Grænsen mellem kold og varm luft mod øst går op igennem Østersøen. Man skal kun en tur til vores baltiske naboer for at finde 25 til 28 grader.

Den følte temperatur

Varmen skubbes også væk helt lokalt; nemlig fra din krop. I Midt og Vestjylland, hvor der i dag vil være rimelig blæsende, og temperaturen højst kommer op på 18 grader, vil det være en god ide at tage en tyk trøje under regnjakken. For når temperauren eksempelvis er 16 grader og vinden er frisk (hvilket svarer til 8-10 m/s), så føles temperaturen som ca. 9 grader.

Weekenden byder på både også på sol og byger

Der var allerede gang i tordenbygerne fra morgenstunden i både Nordjylland og Sønderjylland. I formiddagstimerne er det mest mod nord og vest, at bygerne vil ramme. I løbet af dagen vil det være en blanding af sol og byger, som præger hele landet. På Bornholm bliver det dog mest tørt i løbet af dagen, men man kan måske få en byge eller to i aften og nattetimerne.

I resten af landet byder natten på vekslende skydække med byger flere steder, som lokalt kan være med med torden. Fortsat let til frisk, ved kysterne op til hård, vind fra sydvest og vest. Temperaturen i nat ligger mellem 10 og 15 grader.

  • Print
  • Del artiklen: