Kold søndag med snebyger hist og her

Bygerne bliver spredte, så det bliver ikke alle der får besøg.

En snebyge kom forbi Følle strand i Østjylland i går. Det kan der meget vel også gøre i dag. Men der er ingen snegaranti, da bygerne er spredt ud over hele landet. (Foto: Ole Hougaard - Hadsten © (C) DR brugerbillede)

I går gik den nordlige og østlige del af landet fri af byger. Det skyldes blandt andet, at det var en nordvestlig strømning, hvor de norske fjelde udtørrer luften.

I dag er vinden blevet mere vestlig, og dermed kan ingen landsdele fredes. Alligevel bliver det ikke nødvendigvis alle der får byger. Bygerne vil nemlig være spredt ud over landet og efterlader også plads til solen ind imellem.

Skulle en byge komme forbi kan den lokalt godt levere et par centimeter sne, da nogle af bygerne godt kan være lidt kraftige.

Flest skyer mod syd

Solen har bedst kår først på dagen, og det er igen i dag de nordlige egne som løber af med mest sol. Skyer fra syd trækker nemlig gradvist op over landet og skygger mere eller mindre for solen.

Køligt søndagsvejr med begrænset sol og spredte byger. (© (c) DR)

Kold luft over landet

Til morgen og lidt op af formiddagen ligger temperaturen de fleste steder mellem 2 graders graders frost og 2 graders varme. Temperaturen stiger langsomt og rammer mellem 0 og 3 graders varme i eftermiddag.

Vinden har tabt pusten en smule, men vil stadig kunne mærkes. Ved kysterne blæser det af og til en hård vind fra sydvest. Inde over land er det mere en let til frisk vind fra sydvest som i løbet af dagen drejer mod syd og sydøst.

Facebook
Twitter