Kolde nætter venter - men gem ikke badeshortsene væk

Resterne af orkanen Dorian kommer forbi Danmark og skaber usikre prognoser.

De kommende dage byder på alt fra regn, byger, blæst og opklaring, oplyser DMI. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Sommervejret fik en brat afslutning i sidste uge, da høj sol blev afløst af temperaturer, der afslørede, at vi også ifølge kalenderen har taget hul på efteråret.

Sådan bliver det ved med at være i de kommende dage, hvor temperaturerne i højere grad indbyder til langærmet trøje end let sommerpåklædning.

Særligt sidst på ugen bliver det koldt i nattetimerne, hvor termometret kan ende med at være blot tre grader fra frysepunktet.

- Det kan godt blive ret køligt i den sidste del af weekenden, og særligt natten til søndag, siger Lars Henriksen, der er vagthavende hos DMI.

Det køligere og mere omskiftelige vejr de næste dage skyldes flere lavtryk, der bevæger sig fra Skotland og henover Skandinavien.

De vejrfronter, som de fører med sig, giver perioder med regn og blæst, der bliver afløst af kortvarige opklaringer, lyder prognosen fra DMI.

Her kan du se, hvordan Dorian nærmer sig.

Resterne af Dorian

Endnu er der dog ikke grund til at smide badeshortsene helt ind bagerst i garderobeskabet, for næste uge kan sagtens byde på nogle dage, hvor det kommer til at dufte af sommer.

- Det bliver formentlig varmere tirsdag og onsdag, hvor vi kan komme op over 20 grader og få nogle rigtig flotte dage. Og vandet omkring os bliver jo ikke bare sådan kølet ned og er stadig varmt, siger Lars Henriksen.

Det er ikke nødvendigvis helt slut med vejr, der indbyder til en badetur, siger DMI's vagthavende. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

DMI’s vagthavende tager et lille forbehold for vejrtjenestens egne prognoser i særligt næste uge.

Danmark får nemlig besøg af resterne af den meget omtalte orkan Dorian, der de seneste dage har raseret særligt Bahamas.

- Det er ikke en orkan eller en storm, der kommer herop til os, men resterne, der har bevæget sig østover. Og vi ser ofte, at gamle orkaner kan skabe lidt ravage i prognoserne med nogle variationer, vi ikke havde forudset, siger Lars Henriksen.

Ødelæggelserne efter Dorian på Bahamas er voldsomme. Når resterne af orkanen når Danmark, bliver det værste formentlig modvind på cykelstierne. (Foto: MICHELLE COVE/TRANS ISLAND AIRWA © Scanpix)

Opdateret klokken 14.18 med prognosevideo af Dorians udvikling.

Facebook
Twitter