Kommende uge byder på forår på første klasse

Lunt forårsvejr på vej til hele landet. Allerede i morgen vil flere kunne nyde tørvejr og sol.

(Foto: Michael Bernstorff © (arkivfoto) DR Vejret)

Temperaturen vil stige støt i ugens løb og kulminere torsdag med over 20 grader mange steder. Det er et højtryk som stabiliserer sig midt på ugen, der allerede mandag og tirsdag vil begynde at skyde ryg op over Danmark.

Mandag og tirsdag bliver flotte forårsdag med rolige vindforhold og gode solchancer, men temperaturen ender på mellem 12 til 17 grader.

Der er stadig koldt havvand omkring os og derfor vil man næppe komme med på de tocifret varmegrader som præger størstedelen af landet, ved kyster med pålandsvind.

Malurt i bægeret

Selvom der er brug for solbriller og solcreme i hele næste uge, skal man ikke blive overrasket over at møde dis eller tåge i morgentimerne. Der er nemlig ikke meget vind til at skabe omrøring i luften. Samtidig er der næsten skyfrit i de fleste nætter. Hvilket giver ideelle forhold for dis- eller tågedannelse.

Det vil alt andet lige skabe kødannelse i morgentrafikken, så det er nok en god ide, at komme lidt tidligere ud af døren om morgenen.

20 grader fra onsdag til fredag

Midt på ugen stabiliserer højtrykket sig over Danmark. Det vil efterhånden give varmere og mere solrigt vejr over Danmark. Der er store regionale forskelle. de højeste temperaturer vil formentlig indfinde sig i den sydvestlige del af Jylland.

Samtidig kan bornholmere og danskere langs østvendte kyster beholde den varme sweater på, for helt ude ved vandet vil temperaturen formentlige ikke kravle over 10 grader.

Bevæger man sig bare lidt væk fra kysterne, vil det generelle temperaturniveau ligge mellem 15 og 20 grader. Samtidig er det næsten skyfrit, så det er lige før man trænger til lidt skygge, hvis man ikke vil have det for varmt.

Højtrykket stabiliserer sig over den sydlige del af Skandinavien og bliver formentlig liggende indtil weekenden. (Foto: VEJRET © dr)
Facebook
Twitter