Kraftig blæst er på retur: Stormen Johanne blev aldrig en rigtig storm

På trods af vindstød af orkanstyrke, ender DMI med at kalde vejret kraftig blæst.

Det værste blæsevejr over Danmark er overstået, omend vinden stadig er generende nogle timer endnu i det nordlige Jylland særligt helt oppe omkring Skagen.

Det oplyser DMI til DR Nyheder.

- Det er ved at være overstået med vindstød af stormstyrke, men der er stadig kraftig blæst langs den jyske vestkyst, og der er også meget godt gang i den omkring Samsø, Anholdt og Læsø, forklarer den vagthavende meteorolog Bolette Brødsgaard.

Ikke nok kød på

Hos DMI har klimatologerne hele morgenen haft travlt med at analysere vindforholdene det sidste halve døgns tid, og konklusionen lyder, at vinden nåede en styrke tæt på en storm uden helt at være det, forklarer Bolette Brødsgaard.

- Der skal lidt mere kød på, selvom der er blevet målt vindstød af stormstyrke flere steder og også af orkanstyrke et enkelt sted. Det er ikke helt nok, at enkelte vejrstationer har målt det, siger hun.

Johanne ender derfor som en stor klasse 1 på DMI’s stormliste og bliver defineret som et 'kraftigt blæsevejr'.

Vindstødene toppede ved Rønbjerg Huse ud til Limfjorden med 34,4 meter i sekundet.

På Nibe Camping fik blæstenfat i flere fortelte. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Pas fortsat på grill og trampolin

  • Hvis du har spændt trampolinen og forteltet til campingvognen ekstra fast og stillet grillen ind i skuret, lyder anbefalingen fra DMI, at disse bliver stående sådan lidt endnu. Vindens forsatte kraft især i Nordjylland kan stadigvæk få tingene til at lette.

Væltede træer, aflysninger og ulykker

At blæsevejret alligevel havde en voldsom styrke kom til udtryk både i trafikken og for folk, der kom til skade på grund af vejret.

En 61-årig mand fik en teltpløk gennem halsen ved motorcykeltræf i Thy.

Smukfest i Skanderborg fik en kvindelig frivillig en indgangsport væltet ned over sig, hvilket resulterede i et brud på bækkenet.

De vindfølsomme køretøjer blev i flere timer frarådet at køre på en række broer, blandt andet Storebæltsbroen og Øresundsbroen. Færgetrafikken mellem Hirtshals og Norge blev bremset, og både DSB og Arriva måtte aflyse en række tog på forskellige strækninger i Jylland.

En ung kvinde på Smukfest i Skanderborg kom voldsomt til skade og brækkede sit bækken, da blæst fik dette indgangsparti til at vælte. (Foto: Mette Koue © DR Nyheder)

Uvejret over Danmark bød også på hele 9.000 lyn i nattens løb og to skybrud i København.

Flere steder i landet væltede vinden træer og blæste grene ud på vejene, advarede politikredse i det jyske.

Blandt andet i Jesperhus Feriepark på Mors meldte man om både væltede træer og telte. Men alt i alt var der ingen meldinger om de helt store materielle skader.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter