Kraftigt blæsevejr fører til færgeaflysninger

Store forsinkelser på togene mellem landsdelene på grund af en fejl på en køreledning.

Hvis du skal ud at sejle i den sydlige del af Danmark i dag, er det nok en god idé at tænke dig om en ekstra gang.

DMI har nemlig varslet vindstød af stormstyrke, der kan forekomme i hele den sydlige af Danmark fra klokken 11 og til i morgen tidlig.

Og det kraftige blæsevejr har fået flere færgeselskaber til at tage deres forholdsregler.

Scandlines meddeler, at færgeovergangen Gedser-Rostock er aflyst fra klokken 15 og frem til torsdag. De henviser i stedet til, at deres kunder skal benytte afgangen Rødby-Puttgarden, der fortsat vil være i vandet.

Desuden melder Færgen.dk, at Bornholmerfærgen er aflyst fra klokken 16 og resten af aftenen, mens afgangen mellem Spodsbjerg og Tårs sejler sidste gang 14.15.

Også Færgen Bøjden-Fynshav aflyser på grund af blæst afgangene fra Fynshav kl. 16.00 og 18.00 - og Bøjden kl. 17.00 og 19.00.

Der er her til aften også problemer med togene på grund af en fejl på en køreledning ved Sorø. Det kan betyder op til halvanden times forsinkelser mellem landsdelene, oplyser DSB.

Advarsel til vindfølsomme køretøjer

Det gælder også om at passe på, hvis du skal ud at køre i dag. Det har blandt andet blæst kraftigt på Storebæltsbroen i løbet af dagen. Tidligere advarede Sund & Bælt vindfølsomme køretøjer mod at køre over broen. Klokken 17 blev advarslen dog ophævet. Men der meldes fortsat om kraftig vind.

Der er også kraftig vind på Øresundsbroen og hastighedsnedsættelse til 70km/t. Vindfølsomme køretøjer frarådes helt at passere broen. Vinden forventes at aftage efter midnat, oplyser Vejdirektoratet.

På Langelandsbroen og Svendborgsundbroen blæser det kraftigt og vindfølsomme køretøjer frarådes her at passere broen. Begge steder er der desuden hastighedsnedsættelse til 50 km/t.

Banedanmark har også gjort klart sig klar til blæsevejret. På Twitter skriver de, at de har sendt et Hjælpevognsberedskab til Frederica.

https://twitter.com/banedanmark/status/907901148295843842

Artiklen opdateres løbende

Facebook
Twitter