Kristi himmelfartsferien: Sommerligt vejr vender tilbage

Solen kommer til at skinne i det meste af landet, og det bliver varmere dag for dag.

Der bliver rig mulighed for at nyde det flotte forårsvejr. (Foto: © Henning Bagger/Scanpix)

Kristi himmelfartsferien begynder med flot forårsvejr og slutter helt sommerligt med temperaturer over 20 grader.

Efter nogle kølige og blæsende dage, der endda har budt på vindstød af stormstyrke, vender varmen gradvist tilbage.

Et højtryk nær Danmark sørger tilmed for solrigt vejr, og i løbet af weekenden vil sommerlig varme strømme frem mod Danmark fra øst.

Kristi himmelfartsferien lægger ud med flot forårsvejr

Kristi himmelfartsdag kan starte med skyet vejr i den vestlige del af landet, men i løbet af dagen klarer det op i det meste af landet, der kan se frem til en del sol i eftermiddagstimerne.

Temperaturerne når op mellem 13 og 17 grader. Det bliver varmest i Østjylland, hvor luften i den lette vestenvind varmest mest op hen over den solbeskinnede jyske muld.

Er man i et sommerhus ved Jyllands vestkyst bliver det dog en kølig fornøjelse. Her når temperaturen ikke meget over 10 grader.

Der er også lagt op til "forrygende fodboldvejr, når pokalfinalen spilles i Parken. Her kan man se frem til at den bliver spillet i flot dansk forårsvejr med sol og omkring 16 graders varme - en kamp der kan ses på DR TV eller DR 1.

Det flotte vejr fortsætter fredag, selv om det en overgang bliver mere skyet i den østlige del af landet. De fleste får dog endnu solrig dag, hvor temperaturerne får et lille nøk opad. I den blot svage østenvind kommer de 15 til 18 grader kombineret med solrigt vejr til at føles mere end blot forårsagtigt.

Sommerligt vejr i weekenden

Lørdag fortsætter det overvejende solrige vejr. I Nordvestjylland bliver det en overgang måske mere skyet. Temperaturerne kommer dog ikke til at fejle noget. De vil nå op mellem 16 og 20 grader. I Vestjylland bliver det måske endda lidt varmere.

Søndag vil det med temperaturer op mellem 18 og 23 grader komme til at føles helt sommerligt. Igen får det meste af landet solrigt vejr, men ifølge de seneste prognoser kan det en overgang blive mere skyet vejr i den sydlige del af landet.

Efter weekenden fortsætter det sommerlige vejr med en del sol og temperaturer, der kan nå op mellem 20 og 24 grader.

Dermed er der mandag udsigt til årets hidtil varmeste dag. For at det sker, skal temperaturen op over de 23,8 grader, der blev målt i København i mandags.

Find solcremen frem - UV-indekset bliver højt

Det betydeligt varmere og solrige vejr vil sikkert få lokket mange udenfor, og med temperaturer omkring 20 grader vil ligeså mange sikkert udnytte vejret til at få lidt sol på de vinterblege arme og ben.

Forårssolen vil dog være skarp. I de kommende dage ventes UV-indekset at kunne nå over 5.

Allerede ved et UV-indeks på 3 anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at man beskytter sig mod solens skadelige UV-stråler.

Det høje UV-indeks og vinterbleg hud kan hurtigt føre til solskoldninger.

Det betyder, at der nu er brug for at følge de enkle solråd fra Kræftens Bekæmpelse med de fire s'er.

De fire solråd er siesta, solhat, solcreme og så måske det ikke så aktuelle "sluk solariet".

I Danmark kan UV-indekset i sommermånederne nå seks, og i sjældne tilfælde er der over Danmark registeret UV-indeks på syv.

UV-indekset er et mål for, hvor stor en mængde af solens skadelige UV-stråler, der når jorden.