Kryds fingre: Muligt comeback til sommer og 27 grader

Hele landet har udsigt til sol og varme i næste weekend - men det gode vejr kan dreje uden om Danmark.

Sommeren gør comeback i næste weekend - måske... (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

I disse dage går de fleste danskere og nyder pauserne mellem de regnbyger og skybrud, som falder spredt ud over det meste af landet.

Og Ifølge DMI fortsætter det ustadige vejr med skiftevis sol og regnbyger, måske med torden, langt ind i den kommende uge.

Men der bliver formentlig stadig mulighed for at få gang i grillen og puste badedyrene op igen en ekstra gang denne sommer.

Når weekenden nærmer sig, er der nemlig en chance for, at det stabile sommervejr vender tilbage for en stund, når et højtryk over Nordeuropa når frem til Danmark.

- Allerede om fredagen kan de sydøstlige egne af landet se frem til temperaturer på mellem 23 og 25 grader. Og lørdag og søndag kan hele landet få sol, tørvejr og temperaturer på op til 27-28 grader, fortæller vagtchef ved DMI Dan Nilsvall.

Våde dage i vente først på ugen

Først skal vi dog igennem nogle våde dage.

- Indtil weekenden er der regn og regnbyger i vente, men der er altså lys for enden af tunnellen, siger meteorologen.

Han tager dog samtidig sine forbehold for, at situationen kan ændre sig i løbet af ugen.

- Det er lidt for tidligt at love noget. En syvdagesprognose er altid ret usikker, og strømningerne skal ikke ændre sig meget, før højtrykket drejer syd eller øst om Danmark.

Så der er altså grobund for optimisme, hvis man foretrækker sol og høje temperaturer fremfor byger og gråvejr, men det er usikkert, om vejromslaget når frem til Danmark eller ej.