Kulden trænger ind i næste uge

Først på onsdag bliver vejret mildere.

Hundekoldt. Lille Sofus var ude at lufte poterne i snedrysset ved Næstved. (Foto: Kim Oestrup-Jeppesen © dr)

Der er mulighed for at solen titter frem i løbet af dagen. Dog ser skyet vejr ud til at blive det mest dominerende frem til i aften. Det bliver en kold dag, hvor temperaturen kun kravler op på et par varmegrader. Til gengæld er der kun rolige vindforhold. Vinden kommer fra øst og er svag til jævn.

Byger ved Østersøen

I dag er det mest omkring Østersøen, at der vil falde byger. Det er det relativt varme havvand, som afgiver fugt og energi til den kolde polarluft fra øst, som strømmer ind over landet.

Der er især risiko for vinterlige byger på Bornholm, Falster, Møn, Lolland og Fyn. Det bliver kun moderate mængder nedbør, som vil falde over den sydligste del af landet i dagtimerne. Alligevel kan det godt give anledning til særlig opmærksomhed i trafikken, da vejene kan være glatte.

I morges kom der også byger ved Kattegat. Hvilket gav omkring en halv centimer sne. Selvom det ikke er særligt meget, var det nok til at Vejdirektoratet varslede om glatte veje i Norddjurs Kommune i dag.

Nattefrost frem til tirsdag

Der har været let nattefrost mange steder i nat. Ved Roskilde Lufthavn havnede man på -2 grader, hvilket er den laveste temperatur der er registreret i nat. Det var de mange skyer, som gjorde, at det kun blev til et par frostgrader i nat.

I de kommende nætter vil der formentlig fortsat være skyer på himlen. Derfor er der ikke udsigt til hård nattefrost. Opklaring er mest sandsynlig i nat på Vestsjælland, Fyn, Syd- og Sønderjylland, samt i Midt- og Vestjylland. Her vil frosten være at finde i to meters højde, men ved jordoverfladen er der risiko for frost i hele landet.

Så vær opmærksomme på frysende våde vejbaner.

Facebook
Twitter