Kulden vender tilbage

De nærmeste dage får vi tøvejr, men du skal ikke gemme det varme tøj alt for langt væk

Lærke og Liv fra Mariager har bygget snemænd og en iglo, men selvom kulden vender tilbage, så ventes der ikke megen ny sne. (Foto: Jan Hilmar Kristensen © Brugerbilled)

Den sne, som vi har fået det seneste halvandet døgnstid, var resultatet af, at varmere luft fra syd har skubbet den kolde luft længere nordpå. Den kolde luft, der var skyld i at vi måtte finde polarudstyret frem og begyndte at tale om kuldeindeks (chill-factor). Kombinationen af få frostgrader og frisk eller hård østenvind betød, at vi oplevede en kuldepåvirkning, der svarer til omkring 15 frostgrader.

Nogle dage med plusgrader

Nu følger nogle dage, hvor luften kommer fra syd og sydøst. Og her er det ikke så koldt. Søndag kommer der et regnvejr forbi, mens mandag og tirsdag bliver stort set tørre. Om dagen kommer vi typisk op på 2 til 4 plusgrader, og om natten bliver det kun lokalt ned omkring frysepunktet.

Men så sker det igen

Den kolde luft er ikke forsvundet, den har bare trukket sig lidt tilbage for at vente på en ny anledning til at overfalde os. Allerede tirsdag aften går vinden i øst og nordøst og så kommer den kolde luft tilbage. I løbet af natten til onsdag vil temperaturen falde til et stykke under frysepunktet og det ser ud til at frosten holder resten af ugen. I hvert fald hvis man skal tro de prognoser, der gælder her lørdag eftermiddag.

Vær forberedt

Specielt onsdag morgen kan give nogle udfordringer. Smeltevand på veje, cykelstier og fortorve er frosset til is, hvis der ikke er blevet saltet eller gruset om aftenen. Beregn også lidt ekstra tid, da dine bilruder nok også have en tur med skraberen før køreturen begynder. Og så er der klassikerne med frosne låse, bildøre og cykelgear.

Facebook
Twitter
Emner: