Langvarigt regnvejr kan give over 30 millimeter regn

Det kommende døgn bliver både regnfuldt og blæsende.

Store dele af landet får silende regn (Arkivfoto). (Foto: © Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Et lavtryk, der skal passere lige gennem Danmark, giver det kommende døgn et regnvejr, som nogle steder kan vare ved i næsten et døgn.

I den sydlige del af landet kan der falde over 30 millimeter, inden regnvejret tirsdag aften er forbi.

Regn i næsten hele landet allerede mandag aften

I løbet af mandag eftermiddag vil lavtrykkets fronter med regn nå frem til Sydvestjylland, hvorfra regnvejret i løbet af aftenen vil brede sig op over store dele af landet fra sydvest.

Ved midnatstid vil det regne i stort set hele landet. Kun det nordligste Jylland ser ud til at gå fri af den kraftigste regn.

Ellers venter der en aften med silende regn, der vil falde sammen med en frisk til hård vind fra sydøst.

Prognose: Vejrkort for mandag aften. (Foto: © DR VEJRET)

Langvarigt regnvejr

Regnvejret fortsætter i nattetimerne, og regnen kan med undtagelse af i Nordjylland være ganske kraftig, og i perioder kan der falde op til fem millimeter regn i timen.

Indtil sidst på natten kan der i den sydvestlige del af Jylland være faldet 25 til 30 millimeter regn.

I Vestjylland vil regnvejret i løbet af morgenen gradvist høre op, mens regnen fortsætter i resten af landet.

Det sker i takt med lavtrykket begynder at bevæge sig ind over Danmark.

Prognose: Vejrkort for natten til tirsdag. (Foto: © DR vejret)

Tirsdag vil det i hele den nordlige og østlige del af landet fortsætte med at regne en stor del af dagen, inden regnen fra sidst på eftermiddagen og først på aftenen gradvist hører op.

I det nordøstlige Sjælland kan man tirsdag eftermiddag have haft uafbrudt regnvejr i cirka 18 timer, mens regnvejret på Bornholm kan vare i mere end 20 timer, inden det hører op tirsdag aften.

De største mængder regn ventes at falde hen over den sydlige halvdel af landet, hvor der stedvis vil kunne komme over 30 millimeter.

Op til kuling - fra både øst og sydvest

Ud over regnen bringer lavtrykket også blæsende vejr med sig.

Før lavtrykket når frem til Danmark sidst på natten vil vinden blæse frisk til hård fra sydøst, men i takt med lavtrykket passerer tværs gennem landet vil man opleve meget forskellige vindforhold - alt efter, hvor man er.

I den nordlige del af landet vil tirsdagen byde på hård vind til kuling fra øst, mens der i den sydligste del af landet vil blæse hård vind til kuling fra sydvest.

I det område store område tværs hen over landet, som lavtrykket passerer igennem, vil der derimod være rolige vindforhold.

Prognose: Middelvind tirsdag kl, 10. (Foto: © DR vejret)