Lørdagsvejret deler vandene

Især den sydlige del af Østdanmark bliver det både lunt og tørt

Solnedgang over Karrebæksminde Fjord her til aften, viser hvad der venter os i morgen. Nogen vil få sol , mens andre for regn. Men langt de fleste vil have skyet vejr. (Foto: Jørgen Cleven Jensen © (c) DR)

Allerede fredag har landet været meget delt. I den nordlige del af landet har det regnet en del. Og i den sydlige del af landet har det været mest tørt og med kig til solen.

Noget af den nedbør ville man sikkert gerne have haft i de østlige landsdele, hvor det stadig er tørt. Temperaturen har kravlede ned under 10 grader i løbet af dagen i Nordjylland.

I den sydlige del af landet er temperaturen steget hele dagen og kom op på 18 grader i den sydlige og østlige del af landet.

I aften og i nat vil der stadig være skyet over store dele af Jylland, hvilket vil holde temperaturen mellem 10 og 13 grader. I Nordjylland, på Fyn og de fleste steder på Sjælland ender temperaturen mellem 6 til 10 grader.

Skyerne viger fra den sydlige egne

Lørdag ligger en front på tværs af landet, som vil blive delt i to. Længst mod syd og øst får man knap så mange skyer og temperaturen ender mellem 16 og 18 grader.

Det er kun på Møn, Falster og Bornholm, at man får en del sol. I den sydlige del af landet vil man mest få tørt vejr.

Med rolige vindforhold, hvor der kun blæser en svag til jævn vind fra skiftende retninger, vil man i de østlige egne kunne nyde kaffen udendørs. Det er lidt usædvanligt på en tidlig oktoberdag.