Lørdagsvejret: Vådt fra vest

Regntøjet skal først på i Jylland, borgere øst for Storebælt kan vente til ud på formiddagen.

Et lavtryk med tilhørende fronter skal passere landet i dag og det vil mærkes som et udbredt regnvejr og en opfriskende vind over den sydlige del af landet.

Endnu tørvejr mod øst

Allerede nu regner det i Jylland og regnvejret vil i løbet af formiddagstimerne brede sig til hele landet. På Bornholm er der dog tørvejr og lidt solskin i formiddagstimerne, men regnen kommer også her omkring eftermiddag.

Grå og våd eftermiddag

Til eftermiddag regner det efterhånden over hele landet, måske med lidt ophold hist og pist, men det overordnede indtryk bliver gråt og vådt. Rundt regnet skulle det blive til 5 til 15 mm regn, når dagen er omme. Dagens højeste temperaturer kommer op på beskedne 10 til 13 grader.

Blæsende mod syd

I dagens løb øger den lette til friske sydvestlige vind ved sydvestkysten, hvor det kan blive til kulingstyrke fra nordvest. Længere mod nord bliver det mere roligt med vind fra skiftende retninger efterhånden som lavtrykket passerer.

Opklaring i aften

Til aften klarer det op fra nordvest og den kommende nat kan temperaturen komme ned omkring 2 grader i de indre dele af Jylland. Søndag morgen kan der derfor være frost i græshøjde.

  • Print
  • Del artiklen: